Agderposten

Sier opp trening i protest mot nytt gebyr

Nederst i julebrevet varslet treningsse­nterkjeden Stamina om et ekstra, årlig gebyr til kundene for utvikling av en app og IT-drift. Det har satt sinnene i kok hos flere av kundene, som nå sier opp avtalene sine.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Dette føles som lureri midt i julestria! Jeg hadde ikke lest hele julebrevet fra Stamina og måtte leve avisa før jeg oppdaget at jeg måtte sjekke kontoen, og der lå trekket på 250 kroner med trekkdato tre dager før jul, sier Viktor Nilsen fra Arendal.

Han har selv trent på Stamina på Stoa i Arendal siden forrige århundre. Men nå er det slutt.

– Dette er ikke måten å behandle kundene på. De skjuler informasjo­nen om dette nederst i en mail de fleste sikkert ikke vil lese helt gjennom og nå er du tvunget til å akseptere gebyret eller si opp. Prinsippet og måten er feil og jeg sier opp, sier Nilsen.

Ikke alene

Det var Avisa Nordland som først kunne rapportere om gebyret og sinnet det førte med seg for kundene i Bodø. Mailen som informerte kundene ble sendt ut sist fredag, og en kjapp sjekk blant kundene på vei inn og ut av Stamina på Stoa i Arendal, viser at under halvparten har fått det med seg.

– 250 kroner for IT-utvikling. Hallo, det er 2018 og man må kunne forvente at det er en del av den vanlige driften. Stamina er allerede blant de dyreste her i byen, så dette gjør meg sint, sier Marianne Mørland.

Hun har også vaert kunde av sentre inne i Oslo, der slike ting som en app og digitalt nøkkelkort var en del av pakken, og da synes hun det henger dårlig på greip å be kundene om til sammen 12,5 millioner kroner til dette.

Ville ikke lure

– Vi har fått mange reaksjoner. Alt fra forståelse for at vi vil utvikle produktet, til flere som lurer på om dette er nødvendig. Noen blir også sinte og vil melde seg ut. Det er leit at folk føler seg lurt, det var aldri meningen, og vi er egentlig overrasket over alle reaksjonen­e på dette gebyret, sier største eier av Stamina, Arne Instebø.

Han forklarer at de har hatt et ønske om å skape et bedre tilbud, uten at den vanlige medlemspri­sen skal øke. Samtidig som de synliggjør at de ekstra pengene går til administra­sjon.

– Det koster mye med alt fra GDPR regelverke­t for å ivareta personvern­et, til videreutvi­kling av IT-systemene. Vi er ikke de eneste som har innført en slik avgift i bransjen. Men det de fleste reagerer på, er jo ikke avgiften, men prosessen rundt. Det tar vi til etterretni­ng, sier Arne Instebø. ▶

 ??  ??
 ??  ?? SIER OPP I PROTEST: Viktor Nilsen (her til høyre på et eldre bilde), reagerer kraftig på innføringe­n av gebyret fra Stamina.
SIER OPP I PROTEST: Viktor Nilsen (her til høyre på et eldre bilde), reagerer kraftig på innføringe­n av gebyret fra Stamina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway