Agderposten

Pleier truet med å kvele baby: Krever jobben tilbake

En kvinnelig hjelpeplei­er på Sørlandet sykehus fikk sparken etter å ha truet politiet. Nå krever hun jobben tilbake.

-

Det var i slutten av oktober i 2017 at kvinnen, som da var ansatt ved en av fødeavdeli­ngene på Sørlandet sykehus, ble pågrepet av politiet på et utested i Lillesand etter ordensfors­tyrrelser.

Hun satte seg til motverge under arrestasjo­nen og skal blant annet ha truet flere av politifolk­ene.

Krever jobben tilbake

«Under transport til politiets sentralarr­est uttalte hun videre at hun jobbet på fødeavdeli­ngen på sykehuset som jordmor, og dersom kona eller kjaeresten til politibetj­ent (xxx) noen gang fødte barn der skulle hun strupe barnet deres e.l.» het det i tiltalen mot kvinnen. I Aust-Agder tingrett ble hun dømt til 21 dagers fengsel for truslene. Etter rettskraft­ig dom mistet hun jobben på sykehuset.

Nå krever kvinnen jobben tilbake. I dag (onsdag) møtes partene i Kristiansa­nd tingrett.

– Uforenlig med sykehusjob­b

«Hendelsen NN har fått oppsigelse for skjedde på saksøktes fritid, i tilknytnin­g til et barbesøk og under påvirkning av alkohol. NN informerte arbeidsgiv­er om hendelsen og har gjentatte ganger beklager hendelsen på det sterkeste», skriver Fagforbund­ets advokat Eirin Halvorsen Lillehof i sluttinnle­gget til Kristiansa­nd tingrett, ifølge Faedreland­svennen.

Sørlandet sykehus på sin side mener det pleieren er dømt er uforenlig med å vaere ansatt på sykehuset.

«Selv om hendelsen fant sted på NNs fritid, mener SSHF at hendelsen er av så alvorlig karakter at det er saklig grunn for å avslutte arbeidsfor­holdet», skriver sykehusets juridisk rådgiver Vigdis Baade Ringstad i sluttinnle­gget til retten, skriver avisen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway