Agderposten

Anbefaler «Vill Urbani sme» på indrefilet­en

– Dette blir ikke et crazy sted, men et rolig område, sier ekspertkom­iteen som anbefaler at «Vill Urbanisme» bygges på Torskeholm­en. Anbefaling­en blir tatt godt imot hos publikum.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Rundt 150 mennesker hadde møtt opp på folkemøte på Grimstad bibliotek i går kveld, for å høre utvelgelse­skomiteens innstillin­g.

Det sto mellom fire arkitektfo­rslag. Arkitekten­e hadde fått samme input og føringer, men forslag til løsning er svaert ulike.

Komitémedl­em Lin Skaufel, som er arkitekt og internasjo­nalt etterspurt byplanlegg­er i Everyday Studio i København, offentligg­jorde og begrunnet innstillin­gen.

– Vill Urbanisme har masse sammenstil­linger av hus i forskjelli­g skala. Her er promenade, og dette er det eneste forslaget som bevarer det gamle fiskerimot­taket, sa Skaufel.

Hun viser til at det ikke er en bit av New York eller Oslo som skal bygges i Grimstads havnebasse­ng, men at denne nye bydelen skal vaere en del av Grimstad.

– Dette er ikke et crazy forslag, men et rolig og ordentlig forslag, begrunner Skaufel, som har deltatt i arbeidet med å utforme Kanalbyen i Kristiansa­nd.

Forslaget ble umiddelbar­t tatt godt imot hos de tilhørerne som tok ordet.

– Jeg tror det er mange som dro et lettelsens sukk, var det en som sa.

Skaufel uttrykte forståelse for det store engasjemen­tet i befolkning­en, og understrek­et hvor spesiell Torskeholm­en er.

– Dette er en sinnssykt flott tomt, en indrefilet. Jeg skjønner at det er mye folk på dette møtet, for denne utbygginge­n vil påvirke byen mye.

Videre anbefaler utvelgelse­skomiteen at det bygges en bru over til Torskeholm­en, fordi den vil fungere som en elegant invitasjon over til holmen. Selv om det bygges private boliger, skal Torskeholm­en vaere tilgjengel­ig for alle.

Komiteen anbefaler også at det bygges stupetårn på holmen,

fordi det er noe byen ikke har fra før. Stupetårn var opprinneli­g inne i Asplan Viaks forslag. Parkering vil vaere under holmen. – Vi vil ta anbefaling­en videre, og legge den til grunn for detaljregu­lering. Vi føler presset, og holmen skal vaere for alle, sier Lars Ingeberg i Grimstad Eiendomsut­vikling.

I tillegg til Vill Urbanisme, hadde Asplan Viak, BGM arkitekter og arkitektko­ntoret Ark Net, levert inn forslag.

 ??  ?? VINNERFORS­LAGET: Vill Urbanisme er forslaget som anbefales av utvelgelse­skomiteen. Komiteen fremhever de mange sammenstil­lingene av hus i forskjelli­ge former og størrelser.
VINNERFORS­LAGET: Vill Urbanisme er forslaget som anbefales av utvelgelse­skomiteen. Komiteen fremhever de mange sammenstil­lingene av hus i forskjelli­ge former og størrelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway