Agderposten

Fikk saksbehand­ling i stedet for et svar

Venstres Arnt Gunnar Tønnessen ville vite hvordan ordføreren ville legge frem varsler Ragnar Holviks presentasj­on for kontrollut­valget, til politisk behandling. Ordføreren kom med en ferdig liste med tre alternativ­er. Da ble det bråk.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Hvordan har ordføreren tenkt å følge opp Holviks presentasj­on videre, var spørsmålet Tønnessen rettet til ordføreren under mandagens kommunesty­re i Grimstad.

Da ordfører Kjetil Glimsdal ved 20-tiden, midt i kommunesty­remøtet, sendte ut en mail med detaljerte alternativ­er til forslag, ble ikke bare Tønnessen, men Trond Erik Bognø, H, og Marit Grefstad, Ap, med flere, oppbrakt.

Imot en uke gammelt vedtak

– Det er ikke mer enn en uke siden dette kommunesty­ret vedtok at vi ikke skal behandle saker uten at det foreligger skriftlig saksbehand­ling, påpekte Tønnessen.

– Da mener jeg det er hårreisend­e og utrolig dumt at vi skal diskutere nå om vi skal ta denne saken videre, fortsatte han.

Mens Bognø pekte på at mailen ordføreren sendte, kunne vaert sendt i godt tid før kommunesty­remøtet.

– Har ordføreren planlagt å sende ut informasjo­nen under møtet, slik at vi ikke skal kunne sett oss inn i saken, spurte han.

Ordføreren forsikret at mailen var sendt i beste mening.

Det ble på en måte en kaotisk debatt der det også ble diskutert om habilitet og hvem som var i stand til å saksbehand­le.

– Vi bør ha inn ekstern ekspertise, var ett av forslagene til ordføreren som foreslo advokat Kluge, som kommunen har brukt tidligere.

Håvard Røiseland, Ap, mente det ville vaere unødvendig at kommunen nok en gang skal innhente eksternt bistand.

Mens Tønnessen på sin side mente det var hårreisend­e at kommunesty­ret i det hele tatt behandlet saken.

Det endte med at et lite mindretall, mindre enn en tredel av kommunesty­ret, ville avvise å gå videre med saken.

Sterke føringer

I dette mindretall­et befant Tønnessen, Bognø og Grefstad seg.

– Nå har ordføreren i realiteten saksbehand­let saken ved å komme med sterke føringer. Derfor stemte jeg imot, forklarte han.

Flertallet stemte for at rådmannen skal legge fram en sak til neste kommunesty­remøte.

– Men jeg vil ikke komme med noen innstillin­g, sa hun.

Arnt Gunnar Tønnessen mente kommunesty­ret var blitt manipulert av ordføreren til å ta stilling til en sak de overhodet ikke hadde forutsetni­nger for å kunne behandle.

Ordfører Kjetil Glimsdal forsikret at det var ikke hans hensikt. ▶

 ??  ?? OPPGITT: Venstres Arnt Gunnar Tønnessen (til høyre) var mildt sagt oppgitt over Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdals (til venstre) fremgangsm­åte for å svare på spørsmålet om videre politisk behandling av Holvik-saken.
OPPGITT: Venstres Arnt Gunnar Tønnessen (til høyre) var mildt sagt oppgitt over Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdals (til venstre) fremgangsm­åte for å svare på spørsmålet om videre politisk behandling av Holvik-saken.
 ??  ?? UTEN INNSTILLIN­G: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim ville saksbehand­le, men ikke gi noen innstillin­g til kommunesty­ret i Holvik-saken. Til venstre ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap).
UTEN INNSTILLIN­G: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim ville saksbehand­le, men ikke gi noen innstillin­g til kommunesty­ret i Holvik-saken. Til venstre ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) og varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway