Agderposten

100.000 kroner til 99 barn

-

RISØR: Julejammen innbrakte i år 100.000 kroner.

Av de hundre tusenlappe­ne kom 30.000 kroner fra Frisvømmin­ga i Risør.

Det legges ned en stor dugnad for at barn og voksne skal kunne gå på frisvømmin­g i Risør tirsdag og fredager. Og når alt av kostnader rundt driften er betalt, er det fortsatt penger igjen på konto. De pengene gir frisvømmin­ga nå til årets Julejam.

– Vi er en gjeng badevakter som passer på at barn og voksne har et tilbud om frisvømmin­g to ganger i uka. Siden dette går i overskudd ønsker vi å gi bort litt av pengene. I fjor ga vi tilsvarend­e til Kiwanismod­ellen, og i år la jeg fram et forslag om Julejam, forteller Nina Thørring Christense­n til nettsiden irisor.no.

Før de gjorde valget måtte frisvømmin­ga forsikre seg om hvor- dan pengene ble brukt.

– Det er viktig at de brukes fornuftig, siden vi jo har samlet sammen 30 000 kroner vi håper kan gi nytte.

Det kan Gyda Hansen, som fikk sjekken overlevert, garantere.

– Det at Frelsesarm­een samarbeide­r med Julejammen gir oss muligheter gjennom hele året. Vi bruker en god del på julegaver, men når det samles inn langt mer enn målet har vi penger til å kunne hjelpe barna også resten av året. Og denne gaven er litt av en start, sier Hansen.

– Vi hjelper til i Risør, Tvedestran­d, Gjerstad og Vegårshei, og i år er det 99 barn som på grunn av Julejam får en litt bedre jul, sier Gyda Hansen i Frelsesarm­een.

Det ikke helt slutt på julejaminn­samlingen selv om arrangemen­tet er gjennomfør­t.

– Vår erfaring tilsier at det kan komme inn noen pengegaver også i etterkant, og disse er hjertelig velkommen. De pengene som vi ikke får brukt til gaver går til samme målgruppe videre utover i 2019, og vil utgjøre en forskjell for dem som får støtte, sier Kurt Inge Dale (i grå genser) som på bildet over her er sammen med Tore Myrberg (f.v.), Sven Johnsen og Hans Roar Waaler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway