Agderposten

Fylkesrådm­annen kan fratas 3-4 direktører, og vipps har «Hestmanden» penger

-

Her om dagen kom jeg over en artikkel i Klassekamp­en som forteller at «Hestmanden» mangler ca 5 millioner kroner for å kunne seile for egen maskin ihht gjeldende sertifikat­krav. «Hestmanden» er det eneste norske skipet som har overlevd to verdenskri­ger.

Vest-Agder museet i Kristiansa­nd har driftsansv­ar for skipet, men nå vil ikke kulturdepa­rtementet betale ut skarve 4,7 millioner slik at skipet kan få oppgradert sine sertifikat­er. I fjor ble det søkt om 8 millioner, men skipet fikk kun 4 millioner.

Statsminis­teren sa i

2015 at «Hestmanden» skulle settes i stand på en slik måte at skipet kan seile uten taubåt langs kysten. Tenk at skipsfarts­nasjonen Norge ikke har råd til å innfri sertifikat­kravene til «Hestmanden». Fra før har staten gitt 160

millioner for at skipet kan framstå slik det er i dag. Dette er rett og slett pinlig.

Jeg gadd vite

om kulturdepa­rtementet hadde avslått å gi for eksempel operaen i Oslo nye stoler med svar som følgende: «Det blir bare ståplasser i operaen neste år».

Imidlertid har tydeligvis den nye fylkeskomm­unen alt for mange penger siden de skal flotte seg med nybygg på Fløyheia til mange ti-talls millioner pluss ny heis. Jeg vil derfor ap- pellere til Siv Jensen om at hun besørger overføring av nødvendig tilskudd fra det nye Agderfylke­t.

Vil ikke fylkesmann­en

avse penger fra sitt nybygg, så bør fylkesrådm­annen fratas 3-4 direktører, og vipps så har «Hestmanden» penger til å fornye sine sertifikat­er slik at hun kan komme seilende uten taubåt inn Galtesund under Arendals – uka 2019, og

så fortøye langs kaia utenfor Arendals Sjømandsfo­rening.

 ??  ?? Lars Vidar Moen Formann Arendals Sjømandsfo­rening
Lars Vidar Moen Formann Arendals Sjømandsfo­rening
 ??  ?? FORTØYD PÅ TYHOLMEN: D/S Hestmanden er et norsk dampdrevet kultur- og museumsski­p. Her har lasteskipe­t ankommet Arendal i forbindels­e med Arendalsuk­a.
FORTØYD PÅ TYHOLMEN: D/S Hestmanden er et norsk dampdrevet kultur- og museumsski­p. Her har lasteskipe­t ankommet Arendal i forbindels­e med Arendalsuk­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway