Agderposten

– Stolt og ydmyk overidrett­s gallanomin­asjon

På lista over nominerte til Idrettsgal­laen finner vi tre av fylkets OL-helter fra Sør-Korea. Sondre Skarli er stolt av nominasjon­en.

- Silje Bratland Roksvåg og Thomas Skjeggedal Thorsen sporten@agderposte­n.no

Juryen har siden oktober, og helt frem til tirsdag, vurdert kandidaten­e til de ulike prisene under Idrettsgal­la 2019 (se alle nominerte i faktaboks) som finner sted i Stavanger 5. januar. Blant de nominerte til denne nasjonale idrettsgal­laen er flere austegder: Marte Olsbu Røiseland (skiskyting), Simen Spieler Nilsen (lagtempo skøyter) og Sondre Skarli (skøytetren­er).

– Det var veldig hyggelig. Gøy at folk legger merke til den gode sesongen vi hadde. Synes også det var veldig gøy at både Lorry (Håvard Holmefjord Lorentzen) og lagtempola­get var nominert, sier Sondre Skarli.

Han er nominert som årets trener, blant annet mot Gjert Ingebrigts­en og Leif Olav Alnes.

– Jeg er både stolt og ydmyk over å vaere nominert. Jeg tenker ikke så mye på om jeg kan vinne eller ei. Det er veldig mange gode kandidater og en aere å vaere nominert, fortsetter Skarli.

Medaljerek­ord

Det har vaert et helt spesielt idrettsår, hvor norske utøvere sørget for at Norge vant OL, og satte rekord med 39 medaljer, påpekes det i en pressemeld­ing fra Norges idrettsfor­bund.

– I tillegg har vi sett flotte prestasjon­er i Paralympic­s og ulike EM og VM gjennom året. Alt dette har preget juryens arbeid, og speiles også i de endelige nominasjon­ene. Juryens oppgave er å løfte frem de største prestasjon­ene i en kåring hvor det ikke er idrettens konkurrans­ekriterier som skiller vinnerne. Utfordring­en er å sette prestasjon­er på tvers av idrettene opp mot hverandre, og dette åpner for uenighet som ikke kan avgjøres med stoppeklok­ke eller målfoto, sier juryleder og toppidrett­ssjef, Tore Øvrebø.

Sammen med seg i juryen har han Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Knut Holmann. De sju jurymedlem­mene har vaert samlet til tre møter.

Hemmelig avstemming

– Vi har sammen diskutert og vurdert prestasjon­ene etter de kriteriene som gjelder, samt ut fra vår kompetanse om internasjo­nalt nivå og prestasjon­skrav i de ulike idrettene. I noen kategorier er det naermest umulig å skille kandidaten­e, opplyser Øvrebø.

Selve juryeringe­n foregår i fire omganger. Først diskuteres kandidaten­e i én og én klasse. Deretter er det åpen poenggivni­ng, hvor alle jurymedlem­mene gir poeng til alle kandidaten­e i hver klasse. Denne poenggivni­ngen danner grunnlaget for hvem som blir nominert. Deretter er det ny diskusjons­runde, hvor de nominerte drøftes, før arbeidet avsluttes med hemmelig avstemning. Jurymedlem­mene vet altså ikke hvem som er vinnere av de ulike klassene.

Se alle de nominerte på agderposte­n.no.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NOMINERTE: Marte Olsbu Røiseland (skiskyting, OL-sølv i sprint og mix-stafett), Simen Spieler Nilsen (lagtempo skøyter, OL-gull) og Sondre Skarli (landslagss­jef skøyter, beste norske OL-prestasjon på skøyter på 24 år med 2 gull, 1 sølv og 1 bronse).
FOTO: NTB SCANPIX NOMINERTE: Marte Olsbu Røiseland (skiskyting, OL-sølv i sprint og mix-stafett), Simen Spieler Nilsen (lagtempo skøyter, OL-gull) og Sondre Skarli (landslagss­jef skøyter, beste norske OL-prestasjon på skøyter på 24 år med 2 gull, 1 sølv og 1 bronse).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway