Agderposten

TORSKEHOLM­EN ▶

-

Holme midt i Grimstad havn. Målet er at Torskeholm­en skal vaere like offentlig som Storgaten.

De fire selskapene Asplan Viak, Arknet, Vill urbanisme og BGM arkitekter har kommet med hvert sitt forslag til hvordan de ser for seg Torskeholm­en.

De har forholdt seg til tre kriterier. Det første er at Torskeholm­en skal få en attraktiv, bymessig og urban utvikling. Det andre er å skape størst mulig verdier uavhengig av eiendomsgr­enser, mest mulig kostnadsef­fektivt. Siste kriteriet er at det skal legges til rette for allmennhet­ens bruk.

I tillegg skal forslagene vaere basert i virkelighe­ten. Dessuten skal de ta hensyn til miljøet rundt.

I 2016 overtok Robert Ruud og Jan Sigurd Otterlei Torskeholm­en ANS. Agderposte­n skrev at de ga 16 millioner kroner for den gullkanted­e posisjonen.

Grimstad eiendomsut­vikling har fått i oppgave av formannska­pet å utvikle Torskeholm­en. Torskeholm­en AS eies av Ruud og Otterlei, med Grimstad kommune som største aksjonaer med 71 prosent.

Politikern­e i Grimstad bestemmer hvordan Torskeholm­en skal bygges ut. Otterlei og Ruud har via Torskeholm­en ANS sikret seg i et lukket formannska­psmøte i år muligheten til å kjøpe kommunens arealer når politikern­e har vedtatt hva som skal bygges på holmen. Fylkesmann­en skal kontroller­e avtalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway