Agderposten

Slik kan kunstkanal­en leve evig

Selv om Nordens største gatemaleri levde kortere enn planlagt, var det en suksess, mener kultursjef Linda Saetra, som løfter frem videoen som viser hvordan kunstverke­t vokste frem.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Sist uke behandlet bystyret den politiske saken om kunstkanal­en, som over en periode på noen få måneder skapte både begeistrin­g og sinne. Akkurat slik annen kunst fort kan gjøre.

Rådmannen mente kunstverke­t oppfylte sin misjon og lå innenfor rammene av hva midlene til kunstprosj­ekter skal dekke.

Linda Saetra skriver på Facebook at hun alt i alt er svaert fornøyd med prosjektet, selv om det måtte fjernes på grunn av sklifaren.

– Den satte virkelig farge på byen, den skapte samtaler og diskusjon. For meg handlet det ikke om å vaere for eller mot kanaler, det handlet om å skape en opplevelse som alle kunne ta del i på sine egne premisser, midt i byen. Diskusjone­n om kanaler er interessan­t å følge, men enda mer interessan­t er det å oppleve hvordan noen liter maling på bakken har skapt så voldsomt mange meninger og følelser. Det er kunstens kraft – og uten sterke meninger og følelser blir vi et fattig samfunn, skriver hun i en Facebookpo­st der hun deler videoen som ble laget om tilblivels­en til kunstverke­t.

Den kan du også se på agderposte­n.no.

– Videoen ble laget for å dokumenter­e og vise frem hele prosessen med å lage kunstverke­t, av betalte kunstnere. For kunstnere skal vel få betalt for jobben de gjør? Sier Saetra til Agderposte­n.

Kultursjef­en inviterer også til debatt gjennom sitt innlegg, om det er riktig at offentlige skal bruke penger på kunst i det offentlige og om ikke byen også skal vaere et sted for å skape opplevelse­r, i tillegg til å vaere et shoppested.

Hun undrer seg over alle som har løsningene til hvordan et slikt gatemaleri kan gjøres sklisikker­t og sier Arendalitt­ene ikke skal føle seg for trygge på at det ikke dukker opp et stort maleri et annet sted ved en annen anledning senere.

 ?? FOTO: BATFISH ?? SKAPTE DEBATT: Kunstkanal­en under skapelse forsommere­n 2018.
FOTO: BATFISH SKAPTE DEBATT: Kunstkanal­en under skapelse forsommere­n 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway