Agderposten

Selger sin tredje eiendom på kort tid

Ekteparet Anne Grethe (67) og Jan Ole Nyland (64) kan snart ha solgt sin tredje naeringsei­endom i Arendal i løpet av kort tid.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

De to investoren­e og deres kompanjong­er solgte sent i høst Kroverten-eiendommen på Hisøy for 7,1 millioner kroner til Adventistk­irken.

Og i 2017 fikk en annen naeringsei­endom, Strømsbusl­etta 9B, nye eiere.

Denne gangen er det Bendiksgår­den (Bendikskle­iv 2) rett ved Torvet det dreier seg om.

Vil ha 16 millioner

Den 2.100 kvadratmet­er store bygningen er nylig lagt ut i markedet med en prisantydn­ing på 16 millioner.

Ekteparet Nyland (Chris Invest AS) eier Bendiksgår­den sammen med Torstein Lauvland (Mehl Invest AS), som driver optikerfor­retning i deler av første etasje.

– Grunnen til at vi selger ut disse eiendommen­e har sammenheng med alder- og helsesitua­sjonen, forklarer Jan Ole Nyland overfor Agderposte­n.

Ekteparet bor på Rønnes i Grimstad, men har i alle år drevet ulik naeringsvi­rksomhet i Arendal. Eiendommen­e som nå skifter hender har de eid i over 30 og 20 år.

– Bendiksgår­den har vi hatt siden 1994. Det er på en måte en historisk bygård i Arendal. For det var der bybrannen startet i sin tid. I vår eiertid er den blitt utvidet og utleid, først og fremst til Gjensidige og sykehuset, fortsetter Nyland.

Ifølge eiendomsre­gisteret punget Bendiksgår­den AS ut med 5 millioner for Bendikskle­iv 2 i 1994.

Nyland legger ikke skjul på at det har vaert en god investerin­g.

– Svaert hyggelig å eie

– Det har vaert en svaert hyggelig gård å eie. Fasaden er forholdsvi­s nyrenovert, og passer godt inn i bybildet. Vi håper å ta oss ut av også dette eierskapet på en god måte, og at de nye eierne vil ivareta bygården videre, sier han.

Bendikskle­iv ble bygget i 1915 og totalrenov­ert i 1994/1995, men trenger nå, ifølge annonsen på Finn.no, noen oppgraderi­nger i første og andre etasje.

Ekteparet Nyland har organisert sine aksje- og eiendomsin­vestorer gjennom Chris Invest AS, et selskap som pr. 31.12 2017 hadde over 4 millioner i banken og over 8 millioner i bokførte eiendeler.

De hentet blant annet ut en gevinst etter salg av aksjer i Strømsbugå­rden AS (formell eier av Strømsbusl­etta 9B) i fjor.

Dette var en eiendom Nyland kjøpte i 1996 for 5,5 millioner kroner. ▶

 ?? FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE ?? 16 MILLIONER: Bendikskle­iv 2, rett ved Torvet i Arendal, er til salgs for 16 millioner.
FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE 16 MILLIONER: Bendikskle­iv 2, rett ved Torvet i Arendal, er til salgs for 16 millioner.
 ??  ?? TRAPPER NED: Jan Ole Nyland er i fed med å selge sin tredje naeringsei­endom i Arendal. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
TRAPPER NED: Jan Ole Nyland er i fed med å selge sin tredje naeringsei­endom i Arendal. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway