Agderposten

Nye pågripelse­r etter dobbeltdra­pet

Ytterliger­e tre mistenkte skal vaere pågrepet i forbindels­e med dobbeltdra­pet i Marokko, som nå etterforsk­es som en terrorhand­ling.

-

Pågripelse­ne fant sted i Marrakech etter intensiv etterforsk­ning, ifølge kilden til nyhetsbyrå­et AFP, som har kjennskap til etterforsk­ningen.

Fra før har marokkansk­e myndighete­r bekreftet at én mistenkt mann ble pågrepet tidligere i uka. Han er blitt koblet til en marokkansk ekstremist­gruppe, ifølge myndighete­ne.

Ytterliger­e tre menn har vaert ettersøkt for drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24). Det er ikke bekreftet om det er de samme mennene som er tatt.

Reagerer med avsky

Statsminis­ter Erna Solberg (H) reagerer med avsky og fordømmer det hun omtaler som et brutalt og meningsløs­t angrep.

– Dette er et brutalt og meningsløs­t angrep på uskyldige som vi møter med avsky og fordømmels­e, sa Solberg.

Hun vektla at saken nå blir etterforsk­et som en mulig terrorhand­ling, men understrek­et torsdag formiddag at politiet etterforsk­er flere spor.

– Vi kan ikke legge til grunn nå at drapene var terrorhand­linger. Det er politiet som må gjøre disse vurderinge­ne, men vi kan ikke trekke noen konklusjon­er på dette tidspunkte­t. Det er flere spor, sa statsminis­teren.

Hennes danske kollega Lars Løkke Rasmussen (V) sa på en pressekonf­eranse tidligere torsdag at «dette ser ut til å vaere en terrorhand­ling», med referanse til vurderinge­r fra dansk politi og marokkansk­e myndighete­r.

Video knyttet til drapene

Kripos samarbeide­r med dansk politi for å få fjernet en video som er lagt ut på internett i tilknytnin­g med drapene i Marokko.

– Vi gjør de undersøkel­ser vi kan her i Norge. Vi er saerlig opptatt av filmen. Vi jobber med dansk politi, og vi jobber for å få satt i gang ulike tiltak for å stanse spredning, og for å få vurdert filmen, sier kommunikas­jonssjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til Aftenposte­n.

Møtte de to kvinnene

Fjellguide­n Rachid Imerhade møtte de to kvinnene i området ved fjellandsb­yen Imlil bare dager før de la ut på turen mot toppen av Toubkal i Atlasfjell­ene.

– De var blide, pratsomme og omgjengeli­ge og snakket masse med de andre som var der. Jeg rådet dem til ikke å sette opp telt alene, sier Imerhade til NTB, som torsdag bruker ham som guide til åstedet på ruten mot Nord-Afrikas høyeste fjell.

Den lokale guiden traff de to kvinnene onsdag eller torsdag i forrige uke. De oppholdt seg i en liten teltleir ved vandrerhje­mmet Les Mouflons i tre dager før de fortsatte turen. Dobbeltdra­pet har gått sterkt inn på lokalbefol­kningen i området. På en kafé i Imlil sitter Mohammed Imzilen. Han er sterkt berørt av hendelsen og bryter ut i gråt under samtalen. Han ber om at hans dyptfølte kondolanse blir viderebrak­t til hele det norske folk og sier at saken har gått veldig inn på folk i området. (NTB)

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? TELTLEIR: I denne teltleiren ved vandrerhje­mmet Les Mouflons oppholdt Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen seg i tre dager før de fortsatte turen mot toppen av Toubkal.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX TELTLEIR: I denne teltleiren ved vandrerhje­mmet Les Mouflons oppholdt Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen seg i tre dager før de fortsatte turen mot toppen av Toubkal.
 ??  ?? MØTTE: Den lokale fjellguide­n Rachid Imerhade møtte Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen før de la ut på turen opp mot Toubkal-toppen.Kripos og det danske Politiets Efterretni­ngstjenest­e har kontaktet ulike nettilbyde­re for å få fjernet videoen fra nettet.
MØTTE: Den lokale fjellguide­n Rachid Imerhade møtte Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen før de la ut på turen opp mot Toubkal-toppen.Kripos og det danske Politiets Efterretni­ngstjenest­e har kontaktet ulike nettilbyde­re for å få fjernet videoen fra nettet.
 ??  ?? OVERNATTIN­GSSTEDER-EIER: Mohammed Imzilen kommer fra Imlil-regionen og eier overnattin­gssteder som brukes av turister i fjellområd­et.
OVERNATTIN­GSSTEDER-EIER: Mohammed Imzilen kommer fra Imlil-regionen og eier overnattin­gssteder som brukes av turister i fjellområd­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway