Agderposten

Havnaa får tysk motstander på hjemmebane

I kampen i Sør Amfi 2. mars skal Kai Robin Havnaa opp mot en hardtslåen­de tysker.

- Thomas Skjeggedal Thorsen

Rad «Thunder» Rashid, som har 16 seire (13 på knock out) og fire tap) er mannen Havnaa skal møte i ringen i Sør Amfi. Det blir en ti runders kamp. 39 år gamle Rashid er tidligere WBU Cruiserwei­ght mester og WBO European Heavyweigh­t tittelutfo­rdrer.

Så sent som i mars i år kjempet Rashid om tungvektst­ittelen i Europa.

Tøff kamp

– Det blir helt klart en tøff kamp, så jeg må vaere 100 % forberedt. Og det skal jeg vaere mer enn noen gang. Han er svaer, og fire av hans fem siste kamper har vaert i tungvekt. Og han har ett tap på sine ti siste kamper, melder Havnaa til Agderposte­n.

Det er foreløpig usikkert hvilken tittel det vil stå om.

– Dette blir veldig spennende, og en veldig god motivasjon til å trene hardt. Det er fortsatt tung som skal på plass før det blir sanksjoner­t en tittel, men det er uten tvil et verdig nivå for å gå om en tittel, forteller Havnaa videre.

Snart et år ute

Sist Havnaa gikk kamp var i april. Siden mars i år har Rashid vunnet begge sine kamper.

– Når denne kampen går har jeg vaert ute i et år, så har litt ringrust som jeg må kvitte meg med. Men som jeg har sagt siden dag en – jeg har ikke lyst på noen tune up-kamp, jeg vil bare hoppe rett i det. Jeg har ikke noe å miste, så det blir bare å trykke på gassen. Nå blir det fokus på å trene mer riktig og steppe opp nivået mer enn noen gang, sier 29-årige Havnaa.

Han har i høst slitt med skade etter tommelbrud­det i september.

– Kai har gjort alt vi har ønsket fra ham så langt i karrieren, og siden proffdebut­en har han gradvis fått bedre motstand. Denne kampen markerer hans første store steg opp, og han må overbevise hvis han skal fortsette utviklinge­n. Han har talentet og besluttsom­heten som skal til for å nå langt, men han må leve opp til det i ringen, sier promotor Nisse Sauerland i en pressemeld­ing.

Vil ikke undervurde­re

Rad Rashid fylte nylig 39 år. At motstander­en naermer seg 40 bryr ikke Havnaa, som ikke tar lett på oppgaven han har foran seg.

– Boksere i de tyngre vektklasse­ne kan ofte vaere eldre. Alder er vanskelig i boksing. Jeg undervurde­rer ingen på grunn av det. Spesielt ikke når boksere kan vaere verdensmes­tere over 40. Hvis man vil kan man finne feil ved alle. Hadde han kommet tilbake fra skade uten å ha bokset på et år ville kanskje noen reagert på det, sier Havnaa.

Han viser blant annet til russiske Denis Lebedev (også 39), som inntil i år hadde WBA-tittelen i cruiservek­t i seks år.

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? TØFT: Kai Robin Havnaa får en knalltøff kamp når han i mars er tilbake i ringen i Sør Amfi i Arendal.
FOTO: ERIK HOLAND TØFT: Kai Robin Havnaa får en knalltøff kamp når han i mars er tilbake i ringen i Sør Amfi i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway