Agderposten

Front mot front på riksvei 9

To biler frontkolli­derte på riksvei 9 ved Flateland i Valle kommune i går kveld. Veien ble en god stund stengt i begge kjøreretni­nger.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Politiet meldte om ulykken klokken 18.12 torsdag kveld.

– Trafikkuly­kke nord for Flateland. To biler involvert. Front mot front. Skal vaere svaert glatt på stedet, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

To personer

Politiet fikk tidlig melding om at det skulle vaere mindre personskad­er. Likevel ble begge førerne kjørt til sjekk på legavakten.

– Brannvesen og ambulanse er fremme på stedet. Politiet er på vei, sier operasjons­leder Jarl Nilsen i Agder politidist­rikt til Agderposte­n klokken 18.34.

Han opplyser at det var én person i hver av bilene.

– Begge fremstår som uskadde, men de undersøkes av helseperso­nell, sier Nilsen.

Veien var stengt

Riksvei 9 var stengt i begge kjøreretni­nger etter ulykken, men klokken 18.45 opplyser politiet at brannvesen­et dirigerer trafikken manuelt.

Bilberger ble rekvirert til ulykkesste­det for å få flyttet de to personbile­ne, som sto midt i veibanen etter kollisjone­n.Klokken 19.25 opplyser politiet at begge bilene er fjernet, og at veien igjen er åpen for fri ferdsel.

Mistet førerkorte­t

Østre Agder brannvesen sendte ressurser både fra Bykle og Valle.

Agderposte­n får opplyst at ulykken skal ha skjedd mellom Flateland og Bjørnarå, etter en strekning med veiarbeid.

Én av bilene skal ha kommet over i motsatt kjørefelt.

Klokken 20.20 meldte politiet at én av bilistene hadde fått beslaglagt førerkorte­t etter ulykken.

Politiet opplyser at det var svaert glatt på ulykkesste­det.

Vegtrafikk­sentralen sier til Agderposte­n at de ikke hadde noen meldinger om spesielt glatte partier på riksvei 9 torsdag kveld.

– Men det er norsk vinter, så det er krevende kjøreforho­ld flere steder. Det er viktig å tilpasse farten etter forholdene, sier trafikkope­ratør Tonje Halvorsen i Statens vegvesen. ▶

 ??  ??
 ?? FOTO: TIPSER ?? FRONTKOLLI­SJON: To biler frontkolli­derte på riksvei 9 i Valle kommune i går kveld. Førerne av bilene ble begge kjørt til legevaken for sjekk.
FOTO: TIPSER FRONTKOLLI­SJON: To biler frontkolli­derte på riksvei 9 i Valle kommune i går kveld. Førerne av bilene ble begge kjørt til legevaken for sjekk.
 ?? FOTO: TIPSER ?? VARMESTUE: Skibussen på vei til Hovden ble brukt som varmestue på ulykkesste­det.
FOTO: TIPSER VARMESTUE: Skibussen på vei til Hovden ble brukt som varmestue på ulykkesste­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway