Agderposten

– Når vi har kontroller, blir jeg skamskremt

Ti minutter før det ringte inn til første time, siste skoledag på Asdal i Arendal, var det en kø av biler opp mot skolen.

- ▶ Katrine Lia katrine.lia@agderposte­n.no

Videoen du kan se på agderposte­n.no er filmet av Agderposte­ns reporter klokken 08.20 torsdag morgen.

Skolen starter 08.30. Elevene på 1. til 7. trinnet skulle gå til Bjorbekk kirke, og det regnet. Samtidig går trafikken tett.

– Foreldre og laerere de verste

UPs distriktsl­eder Øystein Krogstad har ikke sett videoen fra Asdal men sier på generelt grunnlag at foreldre og laerere ofte er elevenes verste fiende i skoletrafi­kken.

– Det er laerere og foreldre som ber oss komme og ha kontroller, og så er det de samme foreldrene og laererne som ryker inn på kontroll, sier Krogstad.

På Asdal oppfordrer han bilistene til ikke å kjøre lenger inn enn til den gamle riksveien og så gå derfra og bort til skolen.

– Og som alltid. La bilen stå hvis du kan. Når noen kjører, velger flere å kjøre fordi skoleveien blir utrygg og så er man i gang. Tenk på egne og andres unger, er Krogstads oppfordrin­g.

– Skamskremt

UP har jevnlig kontroller på skoleveien­e i distriktet.

– Jeg blir skamskremt av hva vi ser. Vi hadde et stunt ved Stuenes, der var det foreldre som kjører mot skilter og parkerer. De «skal bare». Under kontroll på Tromøy kom det folk fresende mot innkjøring forbudt-skilter. Slikt ser vi hele tiden.

Hjertesone­r

På Asdal og andre skoler, ber Krogstad ledelsen på om det er mulig å finne andre løsninger.

– Noen skoler har laget hjertesone­r, som er en sone rundt skolen hvor det ikke er mulig å kjøre bil. Det er en super ordning, sier Krogstad.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? MORGENTRAF­IKK: Rene E18-trafikken til Asdal skole i Arendal torsdag morgen.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN MORGENTRAF­IKK: Rene E18-trafikken til Asdal skole i Arendal torsdag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway