Agderposten

Nominert til aerespris

Morten Helland (35) fra Birkenes og Agder politidist­rikt er nominert til Politiforu­ms aerespris for sin innsats i den alvorlige ulykken ved politiets skytefelt på Flakke Loner i Birkenes i fjor høst.

- ▶ HEDER

ULYKKE: Helland er en av 19 nominerte, men blant de fem favoritten­e, skriver Politiforu­m.

Helland nomineres for sin innsats i forbindels­e med den alvorlige ulykken ved politiets øvingsaren­a i Birkenes 10. oktober 2017.

Han var få meter unna da politikoll­egaen ble livstruend­e skadet i en eksplosjon.

Alvorlig skadd

Under opprydding etter den kraftige flommen, ble en kollega alvorlig skadd i en eksplosjon.

Helland tok ifølge Politiforu­m resolutt koordineri­ngsansvare­t, og bidro med øyeblikkel­ig, livreddend­e førstehjel­p.

Helland nomineres på vegne av sju kolleger som med sin koordineri­ng, handlekraf­t, ro og kompetanse på akutt førstehjel­p reddet livet til sin kollega, heter det i nominasjon­en.

Politifolk­enes «øyeblikkel­ig livreddend­e førstehjel­p» og raske beslutning­er, ble avgjørende for utfallet.

Nominert av kollegaer

Med store blødninger, indre og ytre skader, ble den skadde kollegaen fraktet i politiets transportb­il til sykehuset, mens det hele veien ble gitt førstehjel­p fra politifolk­ene. Kollegaen er i dag tilbake i jobb.

Det er Hellands kolleger i Agder politidist­rikt som har nominert ham og de skriver i nominasjon­en at de er stolte over å ha så dyktige kollegaer med spisskompe­tanse på akutt livredning.

Helland forteller til Faedreland­svennen at han holdt på å rydde skytefelte­t på Flakke Loner etter flommen.

Fenghetter på bålet

Han fant to esker med fenghetter i en konteiner og ga disse til sin kollega. Det han ikke visste, var at kollegaen kastet fenghetten­e på bålet. Dermed ble det en kraftig eksplosjon.

Helland var den første som kom til den skadde kollegaen og fikk dratt ham i sikkerhet. Sammen med kollegene fikk han den skadde inn i en minibuss. Eskortert av en sivil politibil kjørte de så raskt som mulig til akuttmotta­ket i Kristiansa­nd.

 ??  ?? En politimann ble alvorlig skadet etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland i oktober i fjor. Nå er hans kollega, Morten Helland (til høyre), nominert til Politiforu­ms aerespris. FOTO: NTB SCANPIX
En politimann ble alvorlig skadet etter en ulykke på politiets skytefelt ved Birkeland i oktober i fjor. Nå er hans kollega, Morten Helland (til høyre), nominert til Politiforu­ms aerespris. FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway