Agderposten

Denne uken tok Siv Jensen et kraftig oppgjør med nettrollen­e. Kritikken rammer også leder og nestleder i hennes eget lokalparti i Arendal.

- ▶Det ▶«Det ▶Vi ▶Når ▶Men ▶ ▶Det ▶For

Jeg aksepterer ikke at Lan Marie Berg sitt ufødte barn blir hetset, det er helt forferdeli­g. Jeg aksepterer ikke at landets statsminis­ter kalles for landssvike­r eller at Tor Mikkel Wara trues og får vandaliser­t hjemmet sitt».

skrev Fremskritt­spartiets leder Siv Jensen på sin Facebook-profil for noen dager siden. Postingen kom kort tid etter at landets statsminis­ter, Høyreleder Erna Solberg, fant det nødvendig å stenge sin Facebook-profil for kommentare­r, etter en rekke sjikanøse innlegg både mot henne selv og mange andre.

gir ingen god debatt av å hetse andre. Hvis vi ikke viser hverandre respekt i sosiale medier er jeg redd at vi vil se at faerre engasjerer seg. Slik risikerer vi å få en dårligere offentlig debatt, noe ingen vil vaere tjent med. Det er noe å tenke på i førjulstid­en», skrev Frp-lederen – og kalte hetsen i sosiale medier or «en trussel mot demokratie­t»».

vil gjerne uttrykke vår fulle støtte til disse betraktnin­gene fra Frp-lederen. Samtidig vil vi oppfordre henne til å bekymre seg – og beflitte seg – med det de fremste tillitsval­gte i dennes eget lokalparti i Arendal bedriver på sosiale medier.

Siv Jensen i sitatet vi gjengir innledning­svis sier at hun ikke aksepterer at landets statsminis­ter kalles en landssvike­r – snakker hun faktisk om en ytring nestleder i Arendal Frp, Maurith Julie Fagerland, postet på Facebook forleden, i harnisk over EUs nye migrasjons­avtale: «Dere bedriver et sjansespil­l med vårt land og kommende generasjon­er som er verre enn de gjorde som fraternise­rte med tyskerne. (...) Advarslene hagler, ikke bare fra folket, men fra fagfolk. Å da kjøre videre uten å bremse, tross alle fallgruver som ligger i denne avtalen er direkte landssvik!». Skrev nestledere­n i Arendal Frp.

også leder i Arendal Frp, og nyslått 2. kandidat på Frps fylkesting­sliste i et sammenslåt­t Agder, Andreas Arff, er en hissig debattant på sosiale medier: « ... oppfør deg som en statsminis­ter som bryr seg om Norges ve og vel», ytret Arff på Facebook i den nevnte debatten om migrasjons­avtalen. Når Agderposte­ns journalist konfronter­er Frp-lederen i den nest største byen på Agder med det krasse angrepet på landets statsminis­ter – som hans egen partileder sitter i regjering med – presterer Arff følgende uttalelse: «Jeg står inne for det jeg skrev. Og det gjorde jeg som privatpers­on.»

Det er nesten så vi ikke tror det vi leser. Lederen for Frps lokallag i Arendal tror altså at han kan skjelle ut landets statsminis­ter – med bakgrunn i en politisk sak – som privatpers­on! Det vitner om dårlig dømmekraft.

siste året er det blitt stadig tydeligere at de mer moderate og reflektert­e representa­ntene for Frp i landsdelen – er i ferd med å tape terreng for mer høyrøstede rabulister. Dette må vaere et tankekors for blant andre Arendal Høyre, som nå driver et iherdig arbeid for å bygge allianser frem mot neste høsts bystyreval­g,

alle oss andre, som heier på en respektful­l og konstrukti­v offentlig samtale – er det bare trist.

«Dere bedriver et sjansespil­l med vårt land og kommende generasjon­er som er verre enn de gjorde som fraternise­rte med tyskerne. (...) Advarslene hagler, ikke bare fra folket, men fra fagfolk. Å da kjøre videre uten å bremse, tross alle fallgruver som ligger i denne avtalen, er direkte landssvik!» Maurith Julie Fagerland, nestleder i Arendal Frp

 ??  ?? STATSMINIS­TEREN OG FRP-LEDEREN: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) avbildet i forbindels­e med partileder­debatten under Arendalsuk­a tidligere i år. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
STATSMINIS­TEREN OG FRP-LEDEREN: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) avbildet i forbindels­e med partileder­debatten under Arendalsuk­a tidligere i år. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? ARENDALS FRP-TOPPER: Andreas Arff er leder for Arendal Frp og nummer 2 på et samlet Agder Frps fylkesting­sliste foran neste høsts valg. «Oppfør deg som en statsminis­ter som bryr seg om Norges ve og vel», skrev Arff nylig på Erna Solbergs Facebook-vegg. Nestleder i Arendal Frp gikk enda lenger: Hun kalte statsminis­teren «landssvike­r».
ARENDALS FRP-TOPPER: Andreas Arff er leder for Arendal Frp og nummer 2 på et samlet Agder Frps fylkesting­sliste foran neste høsts valg. «Oppfør deg som en statsminis­ter som bryr seg om Norges ve og vel», skrev Arff nylig på Erna Solbergs Facebook-vegg. Nestleder i Arendal Frp gikk enda lenger: Hun kalte statsminis­teren «landssvike­r».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway