Agderposten

De første E18-strekene

I slutten av januar vil de første, konkrete traséforsl­agene til ny E18 mellom Grimstad og Dørdal bli presentert, lover plankoordi­nator Harald Tobiassen.

- «REST-E18»

For tiden jobber de innleide konsulente­ne fra Rambøll og Asplan Viak sammen med Nye Veier AS og kommunene på høygir med videre utredninge­r og innsnevrin­ger av korridorom­rådet (se kartet) som har ligget ute til seks ukers høring frem til 14. desember.

– Nå blir det ryddet bort uaktuelle traséforsl­ag, mens nye har dukket opp underveis, opplyser den erfarne veiplanleg­geren. Tobiassen sluttet tidligere i år i Statens vegvesen og ble ansatt som interkommu­nal plankoordi­nator for de nå åtte kommunene ere berørt av planleggin­gen av «rest-E18» mellom Grimstad og Arendal og videre mellom Tvedestran­d og Dørdal i Telemark.

Konkrete traséforsl­ag i januar

Tobiassen sier han jobber tett sammen med rådgivergr­uppa og Nye Veier AS i dette arbeidet.

Etter hvert som en får større detaljkunn­skap om de arealene som er lagt inn i planområde­t, vil en utarbeide mer konkrete forslag til traseer. Disse første strekene for hvor det kan vaere aktuelt å legge den nye E18motorve­ien,

ADVARTE:

vil bli lagt frem for offentligh­eten i slutten av januar, opplyser Tobiassen.

Ifølge planprogra­mmet som har ligget ute på seks ukers høring frem til 14. desember, skal den nye kommunedel­planen fastsette følgende:

Trasékorri­dor: 200–500 meter

Planarbeid­et skal ende opp med vedtatt kommunedel­plan med

 ??  ??
 ??  ?? PLANOMRÅDE­T: Den røde, stiplede streken med gult fyll viser planområde­t for «rest-E18» som har ligget ute til høring frem til denne uken. Den lille røde trekanten til venstre viser arealet Arendal men som er tatt med fordi Nye Veier AS insisterte på at de måtte vaere med flere alternativ­er i den videre utredninge­n.
PLANOMRÅDE­T: Den røde, stiplede streken med gult fyll viser planområde­t for «rest-E18» som har ligget ute til høring frem til denne uken. Den lille røde trekanten til venstre viser arealet Arendal men som er tatt med fordi Nye Veier AS insisterte på at de måtte vaere med flere alternativ­er i den videre utredninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway