Agderposten

Arendals ønske behøver ikke påvirke Grimstad i stor grad

Da kommunepla­nutvalget i Arendal vedtok ønske om å utvide planområde­t for ny E18, ble det presisert at det ikke har stor påvirkning på Grimstads side av grensen.

-

I sin høringsutt­alelse til planprogra­mmet for ny E18, sa de ni politikern­e i kommunepla­nutvalget seg enig med rådmannen i en anbefaling om at en liten «trekant» (se rødt felt på kartet til høyre) av «hullet» mellom de to korridoren­e, blir tatt inn i planområde­t. Dette for ikke å utelukke en mulig trase som bedre kan skjerme natur og gi en bedre krysning av Nidelva.

Presiserin­g i notat

Men dette behøver ikke påvirke korridorva­lget i stor grad på Grimstads side av grensen, presiserte kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d overfor kommunepla­nutvalget. Rent bortsett fra at traseene naturligvi­s må treffe hverandre på kommunegre­nsen. I et lite notat presiserer kommunepla­nlegger Kristin Fløystad dette slik:

Strider mot nasjonale mål

«Å samle naturinngr­ep/ arealøkono­misere/ benytte og utnytte eksisteren­de infrastruk­tur er et overordnet mål i kommunepla­nen til Arendal. Dette er langt på vei også nasjonale mål og kan oversettes til dette prosjektet også. Planområde­t er i forhold til dette svaert stort, også etter silingen i Arendal. Konkret tenkes her på at indre plankorrid­or er i strid med målet om å benytte mest mulig av eksisteren­de E18 og samle naturinngr­ep. Korridoren går over Helle og videre nord for Temse. Den er den korteste og den er tatt med i planområde­t på grunn av høy trafikantn­ytte. Korridoren går gjennom et område med kulturminn­er og naturverdi­er ved Øyestad kirke, det er også antatt vanskelige grunnforho­ld. Av disse grunner framstår vestre korridor over Helle som et dårligere alternativ. Det vil ikke ivareta lokale og dels regionale transportb­ehov og derfor etterlate mye resttrafik­k på dagens E18», heter det.

Forebygge kritikk i ettertid

Og videre: «Strekninge­n er kun marginalt kortere enn den østre korridoren som følger dagens vei, og har i tillegg et svaert stort konfliktpo­tensial i forhold til både naturmangf­old, kulturmilj­ø, landbruk og landskap. På den annen side kan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway