Agderposten

Kroner på Sam Eydes plass

Innen 1. desember neste år håper Arendal By AS å ha åpnet en splitter ny – og permanent – is- og skøytebane på Sam Eydes plass i Arendal.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

– Hvis alt går etter planen og finregning­en viser at kostnadsov­erslaget holder, så blir dette en realitet innen desember neste år, sier styreleder i Arendal By Peder Syrdalen til Agderposte­n.

Et overslag fra et konsulents­elskap har beregnet utgiftene til å komme på 9,5 millioner kroner. Da får man et permanent anlegg, som ligger under belegnings­steinen på Sam Eydes plass.

– Det skal ikke vaere til hinder for annen bruke i den varme årstiden, sier Syrdalen.

– Stor vilje

Isbanen har lenge vaert på blokka: helt tilbake til da den gamle rutebilsta­sjonen ble revet og kulturhuse­t reiste seg, var det planlagt isbane på Sam Eydes plass.

– Da var det ikke penger i budsjettet til å gjennomfør­e det. Nå har årene gått og jeg følte det var på tide med et nytt initiativ, sier Syrdalen.

Med på spleiselag­et har Arendal By AS fått Sparebanke­n Sør, Stiftelsen Arendal Byselskap, Los, Amfi Arendal og Arendal kommune.

– Det er stor vilje til å gjennomfør­e dette, sier styreleder­en.

9,5 millioner kroner

– Vi kan nå meddele at kr 9,2 mill. av et beregnet kapitalbeh­ov på kr 9,5 mill. til permanent anleggelse av isbane på Sam Eydes plass er gitt tilsagn om. Vi regner videre med at de siste 300.000 kr skal kunne innsamles i første kvartal 2019, opplyser Syrdalen i en e-post til Agderposte­n.

Styreleder­en understrek­er også at det er vilje blant investoren­e til å inngå i et spleiselag for å dekke de årlige driftskost­nadene, som er beregnet til 400.000 kr i året.

– Nå er Arendal Eiendom i gang med et forprosjek­t for å kvalitetss­ikre både anlegg og kostnader. Forprosjek­tet skal vaere ferdig i løpet av første kvartal 2019, sier Syrdalen.

Deretter går det trolig slag i slag. Målet er at isbanen skal vaere klar for åpning innen 1. desember neste år.

– Yrende folkeliv

– Jeg tror dette kan få stor betydning for Arendal og sentrum. Vi vet at det er rimelig stille i sentrum fra oktober til april. En isbane av dette kaliberet vil trekke mange mennesker til sentrum og skape liv, sier han.

Syrdalen viser til isbanen man lager årlig på Øvre Torv i Kristiansa­nd.

– Der er det et yrende liv og mange benytter seg av banen. banen i Kristiansa­nd er midlertidi­g og må lages hvert år, den vi planlegger er permanent, sier Syrdalen.

En permanent bane vil vaere enklere og billigere å sette opp hvert år.

– En attraksjon

– Jeg tror dette kan bli en attraksjon for byen, til glede for både innbyggere og tilreisend­e, sier Syrdalen.

Han mener plassering­en av isbanen – midt i hjertet av sentrum – er tilnaermet perfekt.

– Det er et knutepunkt og et veldig sentralt sted. Alle bussene stopper jo rett ved siden av. Vi har stor tro på dette prosjektet, sier styreleder­en, og avslutter:

– Vi tror dette vil trekke mange barnefamil­ier til byen, slik som lekeplasse­n på Torvet gjør det på sommerstid, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway