Agderposten

50 ÅR SIDEN

-

I går var det rekordtraf­ikk i Arendal - de speilglatt­e veiene til tross. Blir folk aldri ferdig med å julehandle i år? Så mye folk har det da umulig vaert før! I samtale med en av byens sports- og kjøkkenfor­retninger fikk vi opplyst at det hadde vaert en enorm trafikk i den senere tid, med ca. 17.000 besøkende i løpet av 10 dager. Videre fikk vi opplyst at folk flest kjøper nyttegjens­tander som de kan ha glede av i lengre tid. - Vi strever som gale fra halv ni om morgenen til sju om kvelden, og ekspeditør­ene er dødstrette når de er ferdige.

Gratulerer så mye med dagen til vår flotte jente og storesøste­r, Nora Garsjø Øygarden, som fyller 7 år i dag 24.12. Vi er veldig glad i deg. Stor klem fra Theodor, mamma og pappa.

Gratulerer så mye med dagen godgutten vår, Lukas Veråsdal Ravnaas. Du er blid som en sol og tålmodig som dagen er lang. Vi er kjempe glad i deg. Klem fra Julie, Markus, mamma og pappa. I Oslo er det flo kl. 06:23 og kl. 18:56, fjaere kl. 11:13, i Bergen er det flo kl. 11:51, fjaere kl. 05:28 og kl. 17:59, i Trondheim er det flo kl. 00:14 og kl. 12:35, fjaere kl. 06:22 og kl. 18:53, i Tromsø er det flo kl. 02:05 og kl. 14:27, fjaere kl. 08:13 og kl. 20:41. (©NTB) I dag, mandag 24. desember, står sola opp i Oslo kl. 09.19 og går ned kl. 15.13 (dagen øker med 1 minutt), i Bergen opp kl. 09.45, ned kl. 15.30 (endringen er såpass liten at den ikke kan måles i hele minutter), i Trondheim opp kl. 10.01, ned kl. 14.33 (+1 min.), i Tromsø er sola under horisonten. (©NTB)

Luk 2,1-20

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall. Denne første innskrivni­ngen ble holdt mens Kvirinius var landshøvdi­ng i Syria.

Og alle dro av sted for å la seg innskrive, hver til sin by.

Josef dro da fra byen Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem, siden han var av Davids hus og aett, 5 for å la seg innskrive sammen med Maria, som var lovet bort til ham, og som ventet barn. Og mens de var der, kom tiden da hun skulle føde, og hun fødte sin 1818:tittel

«Glade jul» (tysk

«Stille Nacht») ble framført første gang i den østerriksk­e småbyen Oberndorf bei Salzburg. Melodien var skrevet av skolelaere­ren og organisten Franz Xaver Gruber til en tekst av presten Joseph Mohr. En sjarmerend­e, men ikke helt pålitelig anekdote vil ha det til at de to skrev sangen i hui og hast julaftens formiddag, fordi en mus hadde gnagd hull på belgen i det lokale kirkeorgel­et, og presten var i beit for en julesang som kunne framføres uten orgelakkom­pagnement. Urframføre­lsen fant sted på julaften i St. Nikolaus-kirken i Oberndorf bei Salzburg. Kirken ble ødelagt av flom i 1890-årene. På samme sted står i dag et kapell ved navn Die Stille-NachtKapel­le, reist til minne om den klassiske julesangen­s tilblivels­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway