Agderposten

74-åring vil ikke slutte å jobbe

Else Marie Larsen (74) ble fredag takket for 42 år i samme bedrift. For henne har jobben betydd alt.

-

For Else Marie Larsen har det i alle år vaert en aeressak å gå på jobb. Hver eneste dag i 42 år.

Bare da hun brakk armen, måtte hun holde seg litt hjemme.

Men nå er det slutt, og det liker hun ikke noe saerlig.

Fredag før jul var det grøtfest og avskjed med mange godord i kantina.

Hun fikk først jobb på Ellengård verksted i 1976, så flyttet hun med Ellengård industrier til Nedenes i 1989.

Navnet ble senere endret til l Proflex.

I mange år hadde hun ansvar for en svaer maskin som trykte menighetsb­lader, reklame for fylket og mye annet – det var i Blødekjaer.

Hun har ifølge støttekont­akt og venn gjennom mange år, Reidun Johnsen, også betjent en diger vaskemaski­n som vasker mopper og andre ting for ulike oppdragsgi­vere.

Vekta til jobbfrukte­n har hun også styrt. Hvis jobbfrukt-kurvene ikke hadde riktig vekt, sørget hun for å slenge oppi en drueklase for å få riktig vekt.

De siste årene har hun vaert en stor bidragsyte­r i gjenbruksb­utikken.

Else Marie Larsen fra Tromøy ble født «med litt ekstra bagasje».

I tillegg var hun tyskerbarn som moren sendte fra seg.

Det skal ikke ha vaert tilbud til henne på vanlig skole, og åtte år gammel ble hun sendt til Bakkebø barnehjem i Egersund. Dette var en institusjo­n for psykisk utviklings­hemmede i Agder-fylkene og Rogaland.

Hun har skrevet ned mye av livshistor­ien sin.

Der forteller hun fikk dra hjem hver jul og sommer, da ble mange barn sendt i samme jernbanevo­gn og der var det mye gråt når de skulle forlate familie og venner igjen.

Hun bodde på Bakkegård til hun var 22 år gammel. Hun bodde hos samme fosterfore­ldre både før og etter årene der, men sier at det først var da hun fikk seg jobb at hun ble behandlet som en voksen person. Da ble det også snart leilighet og mer selvstendi­g liv.

Barndommen har preget henne opp gjennom – å ha en fast arbeidspla­ss har betydd alt.

Hun har ikke likt tanken på å slutte, men har nå fått nytt tilbud ved et dagsenter fire dager i uken så da blir det ny hverdag og nye opplevelse­r. Daglig leder på Proflex, Thorbjørn Clausen, holdt takketale.

– Else Marie har vaert et forbilde for mange. Hun har alltid vaert tidlig på jobb og stått på. Hun er veldig flink til å si fra om ting hun synes er urettferdi­g, men også minst like flink til å fortelle om ting hun synes er bra. Hun har vaert en god kollega gjennom veldig lang tid. Jeg har hatt gleden av å jobbe med henne i ti år. Hvis jeg lurer på noe rundt historikke­n til Proflex, er det bare spørre henne for hun husker alt som har skjedd og hvorfor det har skjedd. Hun er helt utrolig, sier Clausen.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? AVSKJED: Else Marie Larsen synes det er tungt å slutte å jobbe, men er glad for gode ord og grøtfest på sin siste arbeidsdag. Her med daglig leder på Proflex, Thorbjørn Claussen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD AVSKJED: Else Marie Larsen synes det er tungt å slutte å jobbe, men er glad for gode ord og grøtfest på sin siste arbeidsdag. Her med daglig leder på Proflex, Thorbjørn Claussen.
 ??  ??
 ??  ?? Irene Hegge Guttormsen
Irene Hegge Guttormsen
 ??  ?? GODE VENNER: Else Marie Larsen og støttekont­akt og familieven­n Reidun Johnsen.
GODE VENNER: Else Marie Larsen og støttekont­akt og familieven­n Reidun Johnsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway