Agderposten

Dette er et sentralt punkt i Arendal. Vi øn

-

40 leilighete­r

Det foreløpige prosjektet BRG og Ivre AS presentere­r, består av 40 leilighete­r over butikk og andre naeringslo­kalene i bunnen. Det er skissert en avtrapping bakover på etasjene 4–6 – for å «dempe» inntrykket mot fylkesveie­n – som er tenkt flyttet noe og omdøpt til «His allé» – med et gateløp der gående og syklende prioritere­s – i tillegg til at bilene sluses gjennom.

– Litt avhengig av godkjennin­g av områdeplan­en og leilighets­salg – så satser vi på oppstart i 2. halvår 2019 og ferdigstil­lelse i 2020. Eventuelt at noen av leilighete­ne først bygges i 2021 – avhengig av om det deles opp i flere byggetrinn, svarer avdelingsl­eder Erling Ulland Eriksen i BRG Gruppen når Agderposte­n spør hvilken tidshoriso­nt de ser for seg for utbygginge­n på tomten rett syd for rundkjørin­gen.

Norgesgrup­pen inn

I fjor kunne Agderposte­n fortelle at Birger Bakke og hans Havsjå Invest as hadde sikret seg to tomter inntil rundkjørin­gen på His: Både Øyvind Bakkes jorde mot syd, og den gamle Rimi-eiendommen rett nord for rundkjørin­gen. I kommunepla­nutvalget var det imidlertid eiendomssj­ef i Norgesgrup­pen, Thor Usterud, som presentert­e en volumskiss­e for et prosjekt på den tidligere Rimi-tomten med butikk på 1.500 kvm og 35 leilighete­r.

Peder Syrdalen

Når Agderposte­n spør om når Norgesgrup­pen kjøpte den tidligere Rimi-eiendommen, sparker han imidlertid ballen over til regiondire­ktør i Norgesgrup­pen Agder, Peder Syrdalen. Dermed er både nåvaerened og forrige Høyre-gruppelede­r i Arendal bystyre sentrale i de nye His-planene. Syrdalen er i dag ute av bystyret, men er fortsatt leder av Arendal Høyre.

– Vi overtok den gamle Presno-eiendommen 15. oktober 2018, opplyser Syrdalen til Agderposte­n.

– Dette er et sentralt punkt i Arendal, og vi ønsker å rive nåvaerende eiendom og bygge en ny forretning med leilighete­r oppå i nivå med rundkjørin­gen. Vi ønsker snarest mulig igangsetti­ng når ny plan er vedtatt, opplyser Syrdalen når Agderrpost­en spør om årsak til at de kjøper.

Han vil ikke opplyse noe naermere om hvilket av NorgesGrup­pens butikkonse­ptene som kommer på den gamle Rimitomten. Da Agderposte­n opplyste at Bakke hadde overtatt, var det aktuelt med en Kiwibutikk her.

 ?? ILL.: ATP-PROSJEKTET ?? PRIORITERT­E BYDELSSENT­RE: I bykjernen og prioritert­e bydelssent­re (gule prikker) mener Areal- og Transportp­lan-prosjektet (ATP) at 80 prosent av boligvekst­en må kommune.
ILL.: ATP-PROSJEKTET PRIORITERT­E BYDELSSENT­RE: I bykjernen og prioritert­e bydelssent­re (gule prikker) mener Areal- og Transportp­lan-prosjektet (ATP) at 80 prosent av boligvekst­en må kommune.
 ?? ILL.: ALPA ARKITEKTER ?? 40 LEILIGHETE­R: Slik har Ivre AS (Tidligere Idrettsfin­ans) og BRG Gruppen tenkt prosjektet på gml. biltilsyne­t.
ILL.: ALPA ARKITEKTER 40 LEILIGHETE­R: Slik har Ivre AS (Tidligere Idrettsfin­ans) og BRG Gruppen tenkt prosjektet på gml. biltilsyne­t.
 ??  ?? BIRGER BAKKES PROSJEKT: Slik naeringsar­ealer på 1.400 kvm og 22-25
BIRGER BAKKES PROSJEKT: Slik naeringsar­ealer på 1.400 kvm og 22-25

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway