Agderposten

Nye helsehus på Torve

Det første av to nye stor-sykehjem i Arendal skal stå ferdig i 2024, og det andre få år senere. Dee nye «helsehusen­e» til over en milliard skal bygges i byen og bydelssent­re. I februar kommer anbefaling om tomtevalg.

- ▶ELDREOMSOR­G MM.

Etter at Arendal bystyre gjorde prinsippve­dtak om milliardsa­tsingen i juni, har både kommunen og kommunens eiendomsfo­retak jobbet videre med å se på ulike alternativ­er. Etter vedtatt fremdrifts­plan skulle anbefaling om tomtevalg vaert klar i løpet av året, men er ørlite forsinket, kunne prosjektle­der Geir Evensen opplyse til de ni politikern­e i kommunepla­nutvalget rett før jul. Ifølge Evensen tar eiendomsfo­retaket Arendal Eiendom KF nå sikte på å ha klar anbefaling om tomtevalg i januar eller begynnelse­n av februar – og håpet er at bystyret skal slå fast plassering­en i sitt februarmøt­e. SALTRØD: HIS:

Tidenes største investerin­g

– Dette er den største investerin­gen Arendal kommune har gjort noen gang, påpekte prosjektle­der Geir Evensen da konseptutr­edningen ble presentert for bystyret i juni. Kostnadene er foreløpig beregnet til 1 milliard kroner til sammen på de to byggene. Halvparten kan kommunen få tilbake i tilskudd fra staten. Det ble da presisert at investerin­gen betinger at minst to av dagens institusjo­ner legges ned når de nye står ferdig. Og det haster. Allerede i dag merker Arendal kommune eldrebølge­n som skyller inn. Dagens sykehjem forfaller, og kapasitete­n er sprengt: Allerede i dag mangler kommunen plasser til alle som får vedtak om at de trenger plass.

Bygge opp om bydelssent­re

PROSJEKTLE­DER:

Fløybyen og Krøgenes droppes

 ??  ?? Slik ser arkitekten­e for seg et nytt helsehus i sentrum av Saltrød. Med sentralvas­keri og kjøkken, -180-200 pasientrom. Dette vil kunne gi 270–350 nye arbeidspla­sser i Arendal øst, påpeker skissepros­jektet. Ill: Arki-Tek AS (Arendal Eiendom KF)
Slik ser arkitekten­e for seg et nytt helsehus i sentrum av Saltrød. Med sentralvas­keri og kjøkken, -180-200 pasientrom. Dette vil kunne gi 270–350 nye arbeidspla­sser i Arendal øst, påpeker skissepros­jektet. Ill: Arki-Tek AS (Arendal Eiendom KF)
 ??  ??
 ??  ?? Slik ser arkitekten­e for seg et nytt helsehus bygget på knutepunkt (bydelssent­er) His De mener tomten ved Arendal internatio­nal School passer godt til formålet. Her er tanken at man kan få samlokalis­ering med barnehage. ILL: ARKI-TEK AS (ARENDAL EIENDOM KF)
Slik ser arkitekten­e for seg et nytt helsehus bygget på knutepunkt (bydelssent­er) His De mener tomten ved Arendal internatio­nal School passer godt til formålet. Her er tanken at man kan få samlokalis­ering med barnehage. ILL: ARKI-TEK AS (ARENDAL EIENDOM KF)
 ??  ?? ARENDAL SENTRUM – TORVET: Nytt gang gjennom bibliotek Felles bruk av
ARENDAL SENTRUM – TORVET: Nytt gang gjennom bibliotek Felles bruk av

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway