Agderposten

BYSTYRE-VEDTAKET OM HELSEHUS

- ▶ ▶1. ▶2. ▶3. ▶4. ▶5. ▶a) ▶Aktivitets­senter ▶Omsorgs▶o●iger ▶He●sehusene

Arendal bystyre vedtok følgende om fremtidige helsehus (sykehjem mm.) 21. juni i år:mten ved

Arendal bystyre vedtar ad hoc-utvalgets innstillin­g datert 16. mai 2018; Konseptval­g - for innhold i nytt helsehus og den videre planproses­s.

Arendal Eiendom KF bes gjennom et forprosjek­t klargjøre hva som er egnet tomt innen utgangen av 2018. ((I bystyret satte opposisjon­sleder og Høyre-gruppelede­r Geir Fr. Sissener frem forslag om dette tillegget til pkt 2 - som imidlertid ble nedstemt 24-15 (FrP 5, H 8, Pp 2: «Arendal eiendom KF bes utrede muligheten­e for samtidig prosjekter­ing og anbudsutly­sning av bygging av nye helsehus. Dette for å se på muligheten­e for kostnadsef­fektive løsninger, helhetlige planer og utbygging»). Bystyret ønsker at første helsehus står ferdig i 2023/2024. Arendal kommune bør tilrettele­gge for utbygging av seniorboli­ger/omsorg+tilbud. Det tenkes her på utbygging i regi av private aktører eller ideelle organisasj­oner.

Arendal bystyre ber rådmannen utrede: Aktivitets­tilbud for eldre på dag, kveld og helg, samt døgnavlast­ning for disse brukerne i nytt helsehus. b) Helhetlig leder/senterlede­r på steder hvor sykehjem, omsorgsbol­iger og aktivitets­senter er samlokalis­ert – utredes parallelt med byggeprosj­ektet. c) Løsning som muliggjør at institusjo­nslege på nytt helsehus også skal kunne betjene beboere i omsorgsbol­igene, der beboere selv ønsker dette. d) Hvilken driftsform kafédrift i nytt helsehus bør ha (privat/ideell/kommunal/annen). e) Bystyret ber administra­sjonen utrede hvordan kommunen best kan betjene unge hjelpetren­gende som har hjemmesyke­pleie.

I konseptski­ssene som i sommer ble bifalt av bystyret, ble det fastslått at de nye helsehusen­e skal bygge opp under Arendal bysentrum og/eller de definerte bydelssent­re – det areal- og transportp­lanprosjek­tet har anbefalt at hele 80 prosent av fremtidig boligbyggi­ng skal skje. I konseptski­ssen som ble presentert i juni, ble det listet opp at aktuelle tomtealter­nativer kunne vaere både Saltrød, Krøgenes, Fløybyen / Sentrum, His og Nedenes. Alternativ­ene som ble presentert for politikern­e rett før jul, viste arkitektte­gnede skissemuli­gheter for plassering­er på Nedenes, His, ved Torvet i bysentrum og på Saltrød. Altså er Fløybyen og Krøgenes droppet i eiendomsfo­retakets videre utredning. Evensen understrek­et at arkitektsk­issene bare er foreløpige, og ikke ment som endelige forslag til utforming. De er volumskiss­er som viser at det er mulig å plassere inn en så stor bygningsma­sse som de nye helsehusen­e vil represente­re.

Ulike typer plasser

Ifølge konseptutr­edningen skal de nye helsehusen­e inneholde en variasjon av ulike typer plasser, som for eldre. for eldre med heldøgns bemanning og sykehjemsp­lasser (somatiske, skjermede, forsterked­e, lindrende osv.).

skal ha fokus på demensvenn­lig utforming og bygges med forventnin­g om økende pleietyngd­e på brukerne, økende behov for spesialbeh­andling innen geriatri, samt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway