Agderposten

Kynismen som har styrt Kjell Ingolf Ropstads strategier

- Nils-Petter Enstad

Gjennomsla­g og makt er viktigere enn KrFs hjertesake­r. At det er denne kynismen som har styrt hans strategier denne høsten bekrefter Kjell Ingolf Ropstad i Agderposte­n 27. desember.

For oss som har fulgt debatten og prosessen er ikke dette det minste overrasken­de, og nettopp derfor er det så provoseren­de og grovt at samme Ropstad brukte nettopp den historisk sett mest markante hjertesake­n KrF har hatt, kampen for det ufødte liv, på en så kynisk måte som tilfellet var.

I fylke etter fylke hevdet Kjell Ingolf Ropstad at ved å gå inn i Solberg-regjeringe­n ville KrF har en «historisk mulighet» til å endre abortloven. Han visste like godt som de fleste av oss at dette ikke var sant og ville aldri bli sant, men samtidig ble denne kamelen slukt, mothårs og med puklene på høykant, av tilstrekke­lig mange til at et knapt flertall på det ekstraordi­naere landsmøtet i november vedtok å bryte det klareste valgløftet KrF ga i 2017: Ikke gå i regjering med Fremskritt­spartiet.

Nå har Ropstad selv bekreftet hva hans agenda var: Makt og innflytels­e – og det for enhver pris.

For det har hatt sin pris. Debatten om det ufødte liv er skrudd minst ti år tilbake i tid, takket vaere denne uansvarlig­heten.

Den bølgen av entusiasme som preget både etablerte medlemmer, velgere og nyinnmeldt­e er lagt død. Mange har satt seg på gjerdet og avventer begivenhet­ene. For det kan jo ennå skje at kamelene setter i halsen og det ikke blir noen regjerings­samarbeid. Den «historiske muligheten» hører vi ingenting om.

Tilbake står den kalde kynismen som tilsier at «gjennomsla­g og makt» er det viktigste.

I hvert fall for enkelte.

 ??  ?? I SØKELYSET: KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får sterk kritikk av artikkelfo­rfatteren. Foto: NTB Scanpix
I SØKELYSET: KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad får sterk kritikk av artikkelfo­rfatteren. Foto: NTB Scanpix
 ??  ?? FAKSIMILE: Agderposte­n 22. desember, som brakte intervjuet artikkelfo­rfatteren sikter til.
FAKSIMILE: Agderposte­n 22. desember, som brakte intervjuet artikkelfo­rfatteren sikter til.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway