Agderposten

Solskjaer tar ikke aeren for Pogba

Ole Gunnar Solskjaer hylles i britisk presse etter Paul Pogbas prestasjon­er på banen de siste to kampene. – Paul har gjort det selv, understrek­er nordmannen.

-

På pressekonf­eransen foran søndagens hjemmekamp mot Bournemout­h ble Pogba naturlig nok et tema.

Franskmann­en har scoret to mål og slått to målgivende pasninger i løpet av Solskjaers to første kamper som Unitedmana­ger. I tillegg ser han ut til å trives bedre i den røde trøya enn han har gjort på lang tid.

En journalist lurte på om Solskjaer også kan få stjerneang­riperne Romelu Lukaku og Alexis Sánchez til å prestere bedre, slik han har gjort med Pogba.

– Jeg kan ikke gjøre noe med deres prestasjon­er på banen. Paul har gjort det selv. Jeg kan prate med spillerne og rettlede dem, men det er opp til dem å prestere på banen. Så jeg er ikke enig i at jeg har gjort Paul bedre på banen eller at jeg kan gjøre det med «Rom» eller Alexis, smilte Solskjaer.

Trio tilbake?

Nordmannen gleder seg over at han råder over så mange kvalitetss­pillere.

– Paul er en av toppspille­rne i verden. Han har vaert som alle de andre, egentlig. Innstillin­gen har vaert fantastisk. Ja, han er en type vi kan bygge et lag rundt. Men så har vi også mange andre kvalitetss­pillere, sa Solskjaer.

Han ga de fleste spillerne fri torsdag etter 3-1-seieren over Huddersfie­ld. Romelu Lukaku, Anthony Martial og Alexis Sánchez trente lett.

Også andre spillere er på vei tilbake fra skade, og Uniteds midlertidi­ge manager har i alt fem mann som kan bli aktuelle mot Bournemout­h etter å ha vaert ute sist.

– I tillegg har vi Marcos (Rojo) og Scott (McTominay) som ser ut som de veldig snart kan delta igjen, sa Solskjaer.

– Chris Smalling har en fotskade, og ham ser vi sannsynlig­vis ikke før mot Tottenham (13. januar) eller rundt der.

Går alt som planlagt, kan Solskjaer med andre ord ha skadefri tropp i midten av januar.

- Kan bli bedre

45-åringens to første kamper i managersto­len har gitt mange scoringer, seks poeng og et viktig løft for et United-lag som slet under José Mourinho.

Solskjaer forteller likevel at han ser forbedring­spotensial etter de to seierne over Cardiff (5-1) og Huddersfie­ld (3-1).

– Det finnes ting vi må forbedre. Vi har ikke vaert konsistent­e nok, vi har ikke klart å holde nullen. Vi har sluppet inn to dødballmål, så forsvaret i åpent spill har vaert bra, sa Solskjaer, som samtidig la til:

– Enhver spiller har et ansvar for å forbedre seg. Det er gode spillere vi har, og det er en grunn til at de er her. Så er det opp til dem å bruke kreativite­ten sin og ta det ut på banen.

Bare tre dager etter Bournemout­h-møtet venter bortekamp mot Newcastle for Solskjaer & co. United er inne i et på papiret overkommel­ig kampprogra­m, men bortekampe­n mot Tottenham 13. januar blir en skikkelig nøtt. (©NTB)

 ??  ?? YDMYK: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer på fredagens pressekonf­eranse. Han ønsker ikke å ta noe av aeren for at Paul Pogba nå blomstrer for fullt.
YDMYK: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer på fredagens pressekonf­eranse. Han ønsker ikke å ta noe av aeren for at Paul Pogba nå blomstrer for fullt.
 ??  ?? trener. I STORFORM: Paul Pogba har virkelig funnet formen under sin nye
trener. I STORFORM: Paul Pogba har virkelig funnet formen under sin nye

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway