Agderposten

Skalleberg-rival erklaert konkurs

Selskapet Top-Toy, som eier leketøyskj­edene Toys R Us og BR-leker, er erklaert konkurs. Det medfører at over 300 norske butikkansa­tte mister jobbene sine.

-

Selskapet ble erklaert konkurs etter begjaering fra styret, og skjer etter et svakt julesalg, opplyser selskapet i en pressemeld­ing. Top-Toys administre­rende direktør Per Sigvardsso­n forteller at selskapet var kommet langt og arbeidet med å legge rammene for en rekonstruk­sjon av selskapet, men på grunn av det sviktende julesalget var de nødt til å erkjenne at Top-Toy ikke lenger er i stand til å fortsette.

Ifølge selskapet er Bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon økt digitalise­ring, flere konkurrent­er og endrede lekevaner hos barn. Det er nå Kuratel som har fått i oppgave å realisere flest mulig verdier.

– Vi innleder en dialog med kreditoren­e om hvordan boet skal håndteres, men kan opplyse om at visse butikker vil holde åpent, slik at kunder kan bytte varer til andre varer fram til utgangen av desember, sier advokat Søren Aamann Jensen, som sammen med advokat John Sommer Schmidt er utpekt som kurator.

Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte. Konkurs b eg jaer ingen medfører a tover 300 norske leketøys butikkansa­tte mister jobbene sine.

Butikkjede­n ble grunnlagt i 1948 og har 881 butikker i USA, og 65.000 ansatte globalt. I USA og flere andre steder i verden har Toys RUS steng tellersolg­t alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SLUTT: Leketøysgi­ganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklaert konkurs.
FOTO: NTB SCANPIX SLUTT: Leketøysgi­ganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklaert konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway