Agderposten

Ap-politiker tar Jehovas vitner-sak til Stortinget

-

har gått rundt ordinaert rettsvesen i strafferet­tslige saker, ifølge Faedreland­svennen. Nå ber Kari Henriksen (Ap) justismini­steren om å ta grep.

I en artikkelse­rie har Faedreland­svennenkom­met med avsløringe­r angående måten trossamfun­net behandler konflikter internt gjennom et eget domsutvalg.

I interne konflikter «mellom brødre og søstre» oppfordres medlemmene til å ikke involvere det ordinaere rettsvesen­et i saker som egentlig hører inn under strafferet­ten. Avsløringe­ne tar også for seg hvordan trossamfun­net håndterer svaert sensitive personoppl­ysninger om både aktive og tidligere medlemmer.

– Det var sterkt å lese om Jehovas vitner i avisen. På den ene side er jeg glad for at vi har et tros- og livssynsma­ngfold, og jeg vil jobbe for at vi fortsatt skal ha det. På den annen side, kommer det fram flere forhold her som ikke er akseptable, sier Henriksen til avisen.

Stortingsr­epresentan­ten er også medlem av kulturkomi­teen, som blant annet arbeider med tros- og livssynssp­ørsmål. Hun vil nå spørre både justismini­ster Tor Mikkel Wara (Frp) og kulturmini­ster Trine Skei Grande (V) om å følge opp saken.

En talsmann for trossamfun­net har uttalt til fvn de ikke ønsker å svare på spørsmål fra pressen angående saken. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway