Agderposten

Seks omkom i togulykke på Storebaelt

Seks passasjere­r omkom da et lyntog ble truffet av deler av et annet tog og måtte bremse kraftig på broen over Storebaelt. 16 personer er skadd.

-

Dansk politi bekreftera­t seks personer er omkommet i ulykken, og at 16 er skadd. Det var togselskap­et DSB som først opplyste om at seks hadde mistet livet. Det blåste kraftig i området da ulykken skjedde.

Ved 11.30-tiden jobbet fortsatt politi og redningstj­enestene på ulykkesste­det.

Lyntoget måtte bremse etter å ha blitt truffet av deler fra et annet tog. Delene stammet fra et godstog lastet med øl som kjørte i motsatt retning, melder dansk TV 2.

Krisesente­r

Lyntoget var på vei til København, mens godstoget skulle til Fyn. Både ambulanser, politi og eksperter fra den danske Havarikomm­issionen ble sendt til stedet etter ulykken.

Et krisesente­r ble opprettet på Nyborg Idraetscen­ter. Uskadde togpassasj­erer ble oppfordret til å kontakte pårørende via SMS. På lyntoget skal det ha vaert 131 passasjere­r og tre ansatte da ulykken skjedde litt etter klokken 7.30.

Kraftig uvaer

Storebaelt­sbroen var stengt for veitrafikk på grunn av uvaer og kraftig vind da ulykken skjedde.

– Vinden står inn nesten rett fra nord og blåser dermed på tvers av Øresund og Storebaelt, sa vakthavend­e meteorolog Henning Gisselø ved Danmarks Meteorolog­iske Institut natt til onsdag.

Både Storebaelt­sbroen og Øresundsbr­oen ble stengt for veitrafikk i begge retninger rett før klokken 4. Broen over Øresund ble åpnet igjen noen timer senere, og på formiddage­n kunne biler igjen kjøre over Storebaelt i retning Sjaelland.

Strømbrudd i Sverige og Norge

Flere andre steder i Danmark er togtrafikk­en stengt som følge av nedblåste traer og kjøreledni­nger. Også Sverige er rammet av stormen som har fått navnet Alfrida. Mange nedblåste traer ligger over veier, og på morgenen var over hundre tusen husstander uten strøm. Ved Fårösund er det registrert vindstyrke­r på over 34 meter per sekund.

I Norge har uvaer og kraftig vind ført til problemer i flere dager. Over 60.000 norske husstander ble rammet av strømbrudd tirsdag kveld og natt til onsdag.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VAERHARDT: Tog på Storebaelt­sbroen etter ulykken onsdag.
FOTO: NTB SCANPIX VAERHARDT: Tog på Storebaelt­sbroen etter ulykken onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway