Agderposten

Den politiske ledelsen har rett og slett satt bystyret sjakk matt

- Roar Gundersen Bystyrerep­resentant for Høyre

Det er tydelig at de foreslåtte endringene på Hoveodden engasjerer mange i Arendal. Like tydelig er det at en rekke innbyggere, turgåere, campinggje­ster og andre er oppriktig bekymret for hva disse endringene vil gjøre med det friluftsom­rådet som de bryr seg så sterkt om.

Folk er redde for at området skal endre karakter og miste noe av sitt allmenne saerpreg! Nettopp dette store engasjemen­tet og bekymringe­ne rundt kommunens viktigste friluftsom­råde burde tilsi større ydmykhet fra politikere og driftsansv­arlige hva angår prosess og valgt innhold. Hove Drifts og Utviklings­selskap (HDU) skal tross alt forvalte Hove på vegne av kommunens innbyggere, likesom ordføreren skal represente­re innbyggern­e!

All etterpåklo­kskap i denne saken viser vel at det var en risikabel øvelse å inngå en hemmelig, bindende avtale om kommunens viktigste friluftsom­råde. Her burde HDU ha forstått områdets betydning for innbyggern­e likesom ordføreren burde ha involvert hele Bystyret.

Det som har fått meg til å fronte motstand i denne saken baserer seg nettopp på den brede skepsis vi finner blant innbyggern­e. Folk er oppriktig bekymret for at en nisjeprodu­kt basert på privat eierskap vil endre områdets saerpreg. Jeg har fått tilbakemel­dinger fra politikere på at jeg lager ubehagelig støy gjennom mitt engasjemen­t, men det er jo nettopp når våre egne innbyggere er bekymret at vi må vaere imøtekomne og se naermere på saken?

Den lukkede prosessen gjør at vi nå får en regulering­sprosess som ikke bare vil dreie seg om arealdispo­nering, men også om hvordan man stiller seg til selve innholdet. Det er opp til politikern­e å vurdere disponerin­g og vern av naturverdi­er, noe som selvfølgel­ig skulle ha blitt gjort uten bindinger før HDU vurderte drift. Flere politikere har uttalt at de vil avvente denne regulering­sprosessen. Jeg er skeptisk til at CanVas Hove skal dominere Hoveodden slik som planlagt. Vi bør ha en områdeplan for hele Hove som vurderer alt innhold under ett.

Det er bemerkelse­sverdig at både HDU og ordføreren i Arendal ikke er mer åpne og imøtekomne for den motstand vi nå opplever. Det henvises bare til fullmakter og bindende avtaler og at eneste alternativ er å vise mistillit og eventuelt oppløse styret i HDU. Jeg merker at flere politikere rett og slett føler seg låst i denne saken. Den politiske ledelsen har rett og slett satt Bystyret sjakk matt!

Selv ikke når jeg nylig oppfordret både ordføreren og styret i HDU til å utsette oppsigelse­n av leieavtale­ne til campingvog­nene, opplevde vi noen imøtekomme­nhet. Det kunne ha vaert en hyggelig julegave. Ordføreren opplyste at han ikke kunne gjøre noe som helst, mens HDU har forholdt seg helt tause. Så lenge CanVas Hove må avvente en regulering­splan, så er det betimelig å spør om de har andre planer for campingomr­ådet allerede kommende sommer. Det hadde i så fall vaert lite taktisk ut fra den motstand prosjektet møter og ut fra den situasjone­n mange campingvog­neiere nå står i. Samme dag som Agderposte­n formidlet min oppfordrin­g om utvidet campinglei­e, annonserte Hove-festivalen tre typer festivalca­mper. Jeg forventer at det ikke er noen sammenheng mellom disse og den tausheten vi opplever fra HDU!!!

 ?? Foto: Agderposte­n-arkiv ?? KRITISERES: Arendals-ordfører Robert C. Nordli får sterk kritikk for å ha satt kommunens øverste organ, bystyret, sjakk matt i saken om den private utbygginge­n av Hove-området. I bakgrunnen: Kommunens øverste administra­tive sjef, rådmann Harald Danielsen.
Foto: Agderposte­n-arkiv KRITISERES: Arendals-ordfører Robert C. Nordli får sterk kritikk for å ha satt kommunens øverste organ, bystyret, sjakk matt i saken om den private utbygginge­n av Hove-området. I bakgrunnen: Kommunens øverste administra­tive sjef, rådmann Harald Danielsen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway