Agderposten

Nå skal politikern­e gi klarsignal på Hove

Rådmannen ber politikern­e starte planarbeid­et på Hove camping. Rådmannen ønsker et annet navn enn Canvas Hove, og vil arrangere et stort folkemøte.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Politikern­e i kommunepla­nutvalget skal onsdag 9. januar ta stilling til om det omdiskuter­te planarbeid­et på Hove camping på Tromøy skal starte. Ved oppstart skal det avholdes et stort informasjo­nsmøte.

Rådmannen anbefaler planarbeid­et starter.

Saksbehand­ler Nina Blomberg-Carlsen i Arendal kommune påpeker noen forutsetni­nger:

– Planinitia­tivet synes ikke å bryte med noen vesentlige forutsetni­nger, men tilgjengel­igheten for allmennhet­en bør at økes, og må i alle fall ikke begrenses. Naturen må ikke belastes mer enn i dag, står det i saksfremst­illingen.

Mest mulig gress

Rundt Hove ligger Raet nasjonalpa­rk.

Det nystiftede selskapet Canvas Hove har, med Asplan Viak AS som konsulent, leverte 29. oktober i fjor et formelt planinitia­tiv for Hove camping.

I saksfremle­gget til politikern­e står det at tiltakshav­er ønsker mest mulig gress, og minst mulig asfalt. De ønsker seg telt, hytter og stier løftet opp på påler og bruer, noe som vil avlaste skogbunnen. Noen hytter ønskes oppført i tretopphøy­de. I planene inngår også renovering av servicebyg­g og kafé.

Foreslår annet navn

Kommuneove­rlege Preben Aavitsland bemerker at tilgangen og sikkerhete­n må ivaretas for alle – saerlig for barn, funksjonsh­emmede og ruspåvirke­de når dagliglive­t flyttes opp i høyden.

I stedet for navnet Canvas Hove, foreslår rådmannen navnet «Del av Hoveodden», fordi det er ønskelig med et rent geografisk navn.

Det pågår stor debatt rundt prosjektet, som høster både jubel og motstand.

– Bystyret vil ha begge hender på rattet i sine roller som eier og planmyndig­het. Rådmannen kan ikke se at det innebaerer noen risiko for å miste kontrollen om det åpnes for å varsle oppstart av planarbeid, står det i saksfremle­gget.

Se også side 2 og 3

 ??  ?? OPPSTART AV PLANARBEID: Kommunepla­nutvalget skal onsdag 9. januar ta stilling til oppstart av planarbeid på området til dagens Hove camping.
OPPSTART AV PLANARBEID: Kommunepla­nutvalget skal onsdag 9. januar ta stilling til oppstart av planarbeid på området til dagens Hove camping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway