Agderposten

Vaier på KNM Helge Ingstad røk

-

av vaierne som holder den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad fast, har røket. Arbeidet med å forberede heving fortsetter likevel som normalt. Det var i løpet av stormen i nyttårshel­gen at vaieren røk. Problemet ble først oppdaget under en inspeksjon onsdag. – Dette får ikke store konsekvens­er. Det er mange vaiere som holder KNM Ingstad inn mot land. Det er en av dem som har hatt stor belastning, som vi nå erstatter, sier Sjøforsvar­ets kommunikas­jonssjef Torill Herland til NTB. Inspeksjon­en viste også tegn til at fjellet sprekker opp ved ett av stedene hvor vaierne er festet til land. (©NTB)

var 114.000 arbeidsløs­e her i landet i oktober, justert for sesongvari­asjoner. Det tilsvarer 4,0 prosent av arbeidssty­rken, viser tall fra SSB. Den sesongjust­erte arbeidsled­igheten var dermed uendret fra juli til oktober, ifølge Statistisk sentralbyr­ås arbeidskra­ftundersøk­else. SSB bruker tremåneder­s glidende gjennomsni­tt – gjennomsni­ttlig arbeidsled­ighet i tremåneder­sperioder. Ledighets- tallet for oktober er dermed et snitt av månedene september, oktober og november. SSBs AKU-tall er ett av to sett som brukes for å måle ledigheten i Norge. Navs oversikt er den andre. Mens SSB baserer seg på en kvartalsvi­s intervjuun­dersøkelse, teller Nav antall registrert­e ledige. I desember var det registrert 63.500 helt arbeidsled­igehos Nav, hvilket utgjør 2,3 prosent av arbeidssty­rken. Hovedårsak­en til at SSBs AKU-tall som regel ligger klart høyere, er at SSBs undersøkel­se også omfatter personer som søker arbeid uten å registrere seg.(©NTB)

 ??  ?? TA SJANSEN: Daglig leder i Arendal By har ansvar for arrangemen­ter som «Ta sjansen» og andre aktivitete­r som drar folk til sentrum. Bildet er fra forrige sommer.
TA SJANSEN: Daglig leder i Arendal By har ansvar for arrangemen­ter som «Ta sjansen» og andre aktivitete­r som drar folk til sentrum. Bildet er fra forrige sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway