Agderposten

Fant ny retning i livet

Hun ble syk og utbrent av jobben i mediebrans­jen og ville heller gå sin egen vei. Nå har Mari Dale Torjussen funnet ny retning på Spornes i Arendal.

-

Ijulen arrangerte dere flere konserter på Studio Spornes og nå er dere godt i gang med sommeren. Hvor kommer all denne energien fra? Vi får energi fra tilbakemel­dingene fra dem som kommer hit, både publikum og artister. Det å få så mye støtte blant folk betyr alt.

Kurs i Yoga driver du også med. Hva kan folk få ut av dette?

– Mange av deltakere kommer med tilbakemel­dinger som at de sover bedre, føler seg mer opplagt og har mindre vondt i ryggen etter at de begynte med yoga. Noen synes til og med at yogatimen er høydepunkt­et i uka! Jeg tror at en god yogatime forlenger livet.

Du har havet som naermeste nabo ute på Spornes. Hva betyr det for deg?

– Å bo så naerme åpent hav er helt fantastisk. Selv om jeg ikke kan se havet fra stuevindue­t mitt, kan jeg høre dønningene som ruller inn mot rullestein­ene. Det minner meg på de enorme naturkreft­ene som man lett kan glemme når man er i folkemylde­ret i byer og kjøpesentr­e. Mari Dale Torjussen Fra: Arendal Alder: 46 Bosted: Tromøy Sivil status: Gift, ett barn Aktuell: Har arrangert en rekke konserter, nå planlegger hun Spornesfes­tivalen. Du stiftet i sin tid Prana Kafe i Arendal, nå driver du med yoga. Hvorfor er du så tiltrukket av disse alternativ­e veiene?

– For mange år siden, da jeg jobbet i mediebrans­jen i Oslo, ble jeg syk og utbrent og kjente en brennende trang for å komme meg bort fra den bransjen. Jeg fikk hjelp av en yogalaerer og reiste verden rundt for å få mer kunnskap, inspirasjo­n og motivasjon til å satse alt på å gjøre det til min levevei å hjelpe andre. Det har jeg ikke angret et sekund på.

Hva ville du gjøre om du ble ordfører i Arendal?

– Åpnet kanal gjennom byen. Anlagt flere grønne, små parker i sentrum med lekeplasse­r for store og små. Anlagt en større park med svømmeanle­gg utenfor sentrum.

Og hvis du var sjefredakt­ør i Agderposte­n?

– Motivert alle ansatte til å lage den beste avisa på alle felt.

Hvilken nålevende politiker beundrer du mest – og hvorfor?

– Barack Obama. Folkelig sjarm og glimrende taler.

Hva er det beste rådet du noen gang har fått?

– Å tørre å si opp min faste jobb.

Har du noe livsmotto?

– Satse alt på plan A, aldri ha plan B. Hvem og hva ville du hatt med deg på en øde øy?

– Mannen min Tom og sønnen min Tomas. Og en fiskestang.

Hva er det viktigste i livet ditt nå?

– Å motivere sønnen min Tomas til å stole på seg selv og sine egne valg og passe på Studio Spornes.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ALLSIDIG: Mari Dale er ei allsidig dame. I tillegg til at hun driver kafé og arrangerer konserter på vakre Spornes i Arendal sammen med mannen Tom Rudi Torjussen, driver hun også yogasenter.
FOTO: PRIVAT ALLSIDIG: Mari Dale er ei allsidig dame. I tillegg til at hun driver kafé og arrangerer konserter på vakre Spornes i Arendal sammen med mannen Tom Rudi Torjussen, driver hun også yogasenter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway