Agderposten

ARENDAL: Nisser i kø lille julaften

Fredag før jul var det kø på barneavdel­ingen ved Sørlandet sykehus Arendal for å gi julegaver.

- Publisert av Foreningen for hjertesyke­barn via Sideblikk på nett der du finner hele artikkelen

Først var Esso Hisøy Servicesen­ter innom for å gi julegave til barneavdel­ingen på 17.000 kroner. Så kom Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder (FFHB AA) på sitt årlige besøk.

Ellen Kopstad (avdelingsl­eder), Linda Bredsten (enhetslede­r) og Bente Lian Halvorsen (førskolela­erer) mottok julegavene fra fylkeslage­ts leder Baard Larsen og nestleder Åsmund Åndal.

– Her er det et Masimot SET Rad 5 pulsoksyme­ter, som barneavdel­ingen gjerne ville ha. I tillegg er det et stellebord som skal veggmonter­es, kranmaskin gitt av Rune Olsen ved Felleskjøp­et Tvedestran­d, oljelys fra Arendal Varmesente­r ved Atle Lauvrak for bruk på samtalerom, julegodt og tegnesaker, forteller Åndal, som legger til at det også blir litt tegnesaker og leker til hjerteavde­lingen til overlege Jarle Jortveit.

– Pulsoksyme­ter er jo forbruksva­re hos oss, og det er noe avdelingen har et visst forbruk av. Det at enheten er baerbar, er en stor fordel. Og så er jo rosa farge noe alle barn, og spesielt jentene, liker godt, sier Kopstad.

Hun og Bredsten sier at det er en del pasienter med kronisk sykdom som er innom avdelingen, og for dem er det trygt å ha et sted å reise hvor det er mye leker og aktivitete­r som barna kan delta på når dette er mulig.

Etterpå gikk turen ned til hjerteseks­jonen hvor overlege Jarle Jortveit blant annet har hjerteunde­rsøkelsene av barn. Tidligere i år fikk han flere TV-er og en del annet utstyr, og ved levering av leker og tegnesaker kom det opp enda et ønske.

En TV med USB-inngang som kan brukes som informasjo­nsskjerm på avdelingen.

Snart var 43 tommers TV med veggfeste fikset til en god pris. Denne ble overlevert på julaften.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway