Agderposten

Ny GULLVINTER kan vaere i vente

En ny jubelvinte­r kan vaere på gang for austegdene. Sjekk sportshøyd­epunktene du må få med deg.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Etter tidenes OL-sesong for Sørlandet – med fire medaljer til tre austegder – skal det kjempes om mer internasjo­nalt metall denne vinteren.

Men også lokale utøvere med ball og boksehansk­er vil jakte nye triumfer de neste månedene.

SKØYTER

7. – 10. februar DISTANSE-VM, INZELL Arendalitt­en Simen Spieler Nilsen og lagtempogu­tta tok OL-gull i Pyeongchan­g. Han har sølv og bronse på denne øvelsen fra de to siste verdensmes­terskapene.

25-åringen kniver i første rekke med Sindre Henriksen om en plass på laget hvor Håvard Bøkko og spesielt Sverre Lunde Pedersen er bankers. I VM i Tyskland vil Spieler Nilsen gjerne på nytt gulltokt, men først må han bli skadefri.

– Jeg sliter med en irritert skive i ryggen, sier Spieler Nilsen som dermed er uaktuell for EM i Italia neste helg.

SKISKYTING KVINNER

7. – 17. mars:

VM, ÖSTERSUND

Marte Olsbu Røiseland er blant gullfavori­ttene i alle øvelser hun får gå.

De to strake, individuel­le triumfene i verdenscup­en i Tsjekkia rett før jul gjør henne til en kandidat til å bli VM-dronning i Sverige.

Frolending­en tok OL-sølv på sprinten i Sør-Korea, og etter de ferske verdenscup­seirene er en individuel­l VM-medalje neste mål. Hun har gull og bronse fra VM-stafetter tidligere.

Før det venter en rekke konkurrans­er i verdenscup­en, samt NM i Ål allerede nå til helgen hvor hun deltar på sprinten lørdag.

SKISKYTING MENN

27. januar – 3. februar: JUNIOR-VM, OSRBLIE

Her har Gjerstad-gutten Ånon Flåta en god sjanse til å kvalifiser­e seg. 18-åringen var overlegen i ett av mønstrings­rennene før jul.

Kommende helg er det avgjørende konkurrans­er under norgescupe­n i Ål i Buskerud.

LANGRENN

20. – 27. januar: JUNIOR-VM, LAHTI

Aron Åkre Rysstad (19) fra Valle bør ha en fin mulighet til å bli med i troppen til mesterskap­et i Finland. Sprintkano­nen vant det første mønstrings­rennet på Hovden forrige måned. VM-uttaket skjer etter norgescupr­unden på Konnerud neste helg.

HÅNDBALL MENN

ELITESERIE­N OG EUROPACUP ØIF Arendal måtte svelge et surt semifinale­tap da drømmen om et nytt NM-gull brast mot Halden i november.

Men ØIF-gutta har fortsatt flere titler å kjempe om denne sesongen.

Laget topper eliteserie­n, selv om det er tabelltoer Kolstad som har avgitt faerrest poeng og har én kamp mindre spilt.

Neste seriekamp for ØIF er hjemme mot tabelltree­r Elverum 30. januar. Erkerivale­n er også motstander i siste runde 17. mars.

En god plassering i ligaen kan gi en lettere vei fremover i sluttspill­et som avgjøres så sent som i juni.

I Challenge Cup er det russisk motstand i 8.-delsfinale­n, men dersom dette hinderet passeres kan ØIF få enklere motstand videre i turneringe­n som inneholder flere lag fra mindre håndballna­sjoner.

HÅNDBALL KVINNER

2. DIVISJON

Serieleder Grane Arendal holder stø kurs for opprykkskv­alifiserin­g til 1. divisjon.

I Sør Amfi kommende søndag kommer én tidlig «matchball» for Grane-damene når tabelltoer Pors er gjester. Siste serierunde spilles

14. april før fire avdelingsv­innere skal slåss om tre opprykkspl­asser.

BOKSING

2. mars: PROFFGALLA, SØR AMFI

Kai Robin Havnaa har på grunn av tommelbrud­d fått utsatt sin retur til Sør Amfi, men i starten av mars er han tilbake i ringen.

Risør-karen møter tyske Rad Rashid i sin 14. proffkamp i cruiservek­t. Det er blitt snakket om at et tittelbelt­e skal ligge i potten, uten at det er bekreftet ennå.

Ubeseirede Havnaa har betegnet den foreståend­e duellen som sin tøffeste i karrieren til nå.

 ??  ?? MYE Å GLEDE SEG TIL: Seriegull, opprykk og verdensmes­tertitler står blant annet på spill for denne gjengen av lag og utøvere fra Aust-Agder. På fotomontas­jen ser vi håndballag­et Grane ved Ingunn Håkedal, skiskytter­en Marte Olsbu Røiseland, skøyteløpe­ren Simen Spieler Nilsen (til venstre for Sverre Lunde Pedersen), håndballag­et ØIF Arendal ved Martin Lindell samt proffbokse­ren Kai Robin Havnaa (nede til høyre).
MYE Å GLEDE SEG TIL: Seriegull, opprykk og verdensmes­tertitler står blant annet på spill for denne gjengen av lag og utøvere fra Aust-Agder. På fotomontas­jen ser vi håndballag­et Grane ved Ingunn Håkedal, skiskytter­en Marte Olsbu Røiseland, skøyteløpe­ren Simen Spieler Nilsen (til venstre for Sverre Lunde Pedersen), håndballag­et ØIF Arendal ved Martin Lindell samt proffbokse­ren Kai Robin Havnaa (nede til høyre).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway