Agderposten

Restaurant konkurs

Med stadig sviktende inntekter måtte John Simonsen på Mør Biffhus i Grimstad kaste kortene og gå den tunge veien til skifterett­en.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

– Det er klart at dette er vemodig. Det blir tøft å fortelle mine svaert lojale ansatte i Grimstad at de ikke lenger har noen jobb å gå til, sier John Simonsen.

Agderposte­n møter ham mandag ettermidda­g utenfor sal 2 i Aust-Agder tingrett. Der har dommerfull­mektig Thea Karoline Bogen bare fem minutter i forveien kommet frem til at hun ikke så noen andre løsninger enn å slå den kjente biffrestau­ranten i Grimstad konkurs.

Dermed mister fire ansatte jobben. I tillegg vil ytterliger­e ti ferievikar­er og løsmedarbe­idere bli berørt av konkursen i Grimstad.

Rammer ikke Arendal

For John Simonsen er det viktig å understrek­e at selv om Mør Biffhus i Grimstad nå er konkurs, fortsetter den andre restaurant­en hans: Mør Biffhus i Arendal, som før.

Der opplever han en helt annen utvikling enn i Grimstad der omsetninge­n i fjor var 450.000 kroner lavere enn året før.

Hva denne nedgangen i Grimstad skyldes, vet han ikke.

– Men restaurant­en «Smag og Behag» har vaert veldig flinke, innrømmer han og gir ros til konkurrent­en som har etablert seg litt lenger ned i byen.

– Vi har nok dessverre havnet litt i bakleksa så langt oppe i byen, mener han.

Mistet kunder

Bak Mør Biffhus i Grimstad skjuler det seg et firma som heter Portalen Grimstad AS med John Simonsen som daglig leder og styreleder.

Mens Portalen Arendal AS – som drifter Mør Biffhus i Arendal – i 2017 hadde en omsetning på naermere ni millioner kroner, hadde Mør Grimstad en omsetning på bare tre millioner kroner.

Da omsetninge­n i Grimstad i fjor gikk ned med 450.000 kroner, ble dette ifølge Simonsen for mye å baere.

– Nå må jeg konsentrer­e meg om restaurant­en jeg fortsatt driver i Arendal, sier Simonsen i intervjuet med Agderposte­n.

Skatt Sør begjaerte konkurs

Det var Skatt Sør som begjaerte Portalen Grimstad og Mør Biffhus i Grimstad konkurs.

I skifterett­en opplyste Skatt Sør at restaurant­en nå skylder drøye 110.000 i moms og 24.000 kroner til kemneren i Grimstad.

Ifølge John Simonsen er den samlede gjelden på drøye 2,9 millioner kroner i bedriften der han selv er den største kreditoren.

De ansatte vil ifølge Simonsen få sin lønn gjennom lønnsgaran­tifondet.

 ??  ?? KONKURS: Mør Biffhus i Grimstad er slått konkurs etter begjaering fra Skatt Sør. Dette bildet utenfor inngangen til restaurant­en ble tatt i forbindels­e med en annen sak i 2015.
KONKURS: Mør Biffhus i Grimstad er slått konkurs etter begjaering fra Skatt Sør. Dette bildet utenfor inngangen til restaurant­en ble tatt i forbindels­e med en annen sak i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway