Agderposten

Dømt for å vanne kompisens hasjplante­r

Mens kameraten var borte, stelte og vannet 44-åringen fra Grimstad hasjplante­ne hans.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Han har en betrodd stilling i offentlig sektor og hadde ikke så mye som en liten flekk på rulleblade­t sitt.

Men så må noe ha gått galt. Mens kameraten var borte, påtok nemlig 44-åringen seg å stelle og venne hasjplante­ne hans.

Ni planter

Da politiet slo til mot det lokale hasjplanta­sjen, ble det funnet ni voksne plantet med toppskudd som ifølge politiet skal gi 300 gram cannabis.

Av slikt blir det straff. Men ettersom 44-åringen tidligere er ustraffet, slipper han med 45 dager betinget fengsel og 5.000 kroner i bot for stellet av hasjplante­ne og for selv å ha forsynt seg fra avlingen.

I retten fremsto 44-åringen som en angrende synder som nå har grepet fatt i eget liv og aldri skal gjøre noe slikt igjen.

Det valgte tingrettsd­ommer Øyvind Strand å tro ham på. Som et ris bak speilet – hvis han likevel skulle bli fristet til å ta seg en joint eller stelle kameratens hasjplante­r, risikerer han neste gang ubetinget fengsel. Det kan igjen bety at den betrodde jobben ryker.

Ustraffet

Som begrunnels­e for at 44-åringen i denne runden må få slippe å gå i fengsel, skriver Aust-Agder tingrett:

«I naervaeren­de sak er det videre tale om en tidligere ustraffet person som lever under ordnende forhold med fast arbeid og fast bopel. Siktede har videre hatt en perifer medvirkerr­olle over et kort tidsrom. Det foreligger videre en uforbehold­en tilståelse, og saken har blitt noe gammel uten at siktede kan lastes for dette».

Innen fjorten dager må 44-åringen ha bestemt seg for om han vil anke den betingede straffen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway