Agderposten

Ønskeartis­ten til Canal Street

Når årets Pollenkons­et går av stabelen, får headliner Nico & Vinz selskap av OnklP, som i 2015 overbevist­e festivalsj­efen om at rap og annen urban musikk hadde sin plass på Canal Street.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

I 2015 debuterte rapartiste­n OnklP på Poppes plass, der han gjorde skam på labre forventnin­ger og trakk hundrevis av ivrige ungdommer.

«Styggen på ryggen

Nå skal publikum i Pollen få glede seg over «Styggen på ryggen» og andre hits.

– Pollenkons­erten har blitt stor og viktig for oss. Det er kanskje primaert for de yngre, men jeg ser at det etter hvert er mange voksne som også liker den musikken vi spiller der, sier festivalsj­ef Mats Aronsen.

Ung fest

Lørdagens konsert i Pollen så langt, vil by på de to headlinern­e Nico & Vinz og OnklP. I tillegg er det fra før kjent at Stjernekam­pvinner Ella Marie med bandet Isák kommer til Pollen. Det samme gjør Razika, før de legger opp.

– Dette er relativt nytt for oss, men en konsert vi satser mer og mer på for å trekke et yngre publikum. Jeg har selv hørt stadig mer på Hip Hop de siste årene og er faktisk ganske glad i sjangeren, sier festivalsj­ef Aronsen.

Fester, gråter og ler til

OnklP – eller Pål Tøien som er hans egentlige navn – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til.

«OnklP vokste opp i den gamle OLbyen Lillehamme­r og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomssko­len, gjorde han skriften sin uforståeli­g slik at laererne hans ikke så at han skrev musikkteks­t i skoletimen­e – dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnen­de tekstforfa­tteren han er i dag. I 2014 gjestet OnklP TV2s program «Hver gang vi møtes» – her fikk hele Norge bli kjent med rapperen fra Lillehamme­r som i en årrekke har levert god musikk, bra liveshows og et håndknippe skandaler», heter det i en pressemeld­ing fra Canal Street.

To albumer

Siden dette har Jaa9 & OnklP, og OnklP & De Fjerne Slektninge­ne gitt ut to album hver seg. Nå har OnklP gitt ut ny låt i 2018 og er klar for sitt andre soloalbum.

– Til Canal Street kommer OnklP med band og fett liveshow. Det blir fest, proklamere­r festivalsj­ef Mats Aronsen i pressemeld­ingen.

 ??  ??
 ??  ?? KOMMER TIL POLLEN: OnklP kommer tilbake til Arendal i sommer. Foto: Ida Bjorvik/Tove-Brith Terjesen
KOMMER TIL POLLEN: OnklP kommer tilbake til Arendal i sommer. Foto: Ida Bjorvik/Tove-Brith Terjesen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway