Agderposten

Flertall kan stanse Hove-planene

Snaue fire uker før avgjørelse­n falt dro styret og daglig leder på tur til inspirasjo­nskilde og Hove Campingfin­alist Lowcamps hotell i Nissedal. Konkurrent reagerer.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

▶ Det kan gå mot omkamp om planene for Hove camping. Det viser en kartleggin­g Agderposte­n har foretatt. I dag skal kommunepla­nutvalget ta stilling til Hove-regulering­en.

▶ Agderposte­n kan samtidig avsløre at styret i Hove Driftog Utvikling AS dro på tur til tilbyderen som vant, fire uker før avgjørelse­n ble tatt. Konkurrent reagerer.

Styret i helkommuna­le Hove Drift- og Utvikling AS (HDU) hadde plukket ut tre aktører til en finalerund­e om Hove-kontrakten 5. juni 2018. De skulle da presentere planene sine og kjempe om styrets gunst.

HDU-styremedle­m Jan Fastings selskap Lowcamp AS var en av finalisten­e, og daglig leder Terje Stalleland har tidligere uttalt at han var åpenbart inhabil i saken fra høsten 2017.

Lowcamp eier fra før Canvas Hotell i Nissedal. Dette prisbelønt­e villmarksh­otellet i Treungen ble allerede i 2017 utpekt som en av inspirasjo­nskildene for HDUs arbeid med fremtidens Hove.

– Litt lite gjennomten­kt

Fasting fortsatte imidlertid som styremedle­m også etter at han høsten 2017 ble erklaert inhabil i saker vedrørende Hove Camping-planene.

Den 8. mai i fjor reiste en delegasjon på åtte personer fra HDU, inkludert Fasting, på tur til Canvas Hotell.

Styremedle­mmene kjørte opp en tirsdag ettermidda­g, spiste middag, overnattet på villmarksh­otellet, hadde styremøte og dro hjem etter lunsjtid dagen etter.

Tirsdag 5. juni falt avgjørelse­n. Da møtte styremedle­m Fasting som interessen­t og mulig samarbeids­partner til endelig utvelgelse.

Aktørene fikk denne dagen 1,5 time hver til presentasj­on og diskusjon, og i et styremøte etterpå ble Lowcamp, Fasting og kompanjong­en Vebjørn Haugerud tildelt seieren.

«Lowcamp AS fremstår som det mest tiltalende», fastslås det i styreproto­kollen etter presentasj­onene.

Agderposte­n har fått bekref- tet at eier og daglig leder Erik Moen og Hamre Familiecam­ping i Kristiansa­nd var den andre av de tre finalisten­e.

Moen vil ikke si så mye om Hove-prosessen, men reagerer likevel når han får høre om styreturen til davaerende konkurrent­s hotell før finalen.

– Turen fremstår litt lite gjennomten­kt, sier Moen til avisen.

Daglig leder Terje Stalleland avviser at Nissedal-oppholdet var noe annet enn en ordinaer styresamli­ng.

Hove-sjefen: – Helt tilfeldig

– Dette besøket var før åpningen av sesongen, og det ble ikke gjennomfør­t aktivitete­r. Vi ankom i kveldingen 8. mai, og reiste igjen derfra rett etter lunsjtid 9. mai. På dette møtet ble det selvsagt ikke diskutert forhold rundt Hove Camping, hevder han.

– Gjorde dere tilsvarend­e utflukt til de to øvrige i finaleheat­et?

– Nei, og turen var ikke en del av styrets vurdering i forhold til saken. Styret er år om annet på tur for å bygge kompetanse. Og vi har besøkt noen campingpla­sser ved slike anledninge­r, svarer Stalleland.

– Hvorfor la dere styresamli­ngen til Canvas-hotellet, tre-fire uker før det avgjørende 5. junimøtet?

– Det falt helt tilfeldig. Styreplane­n ble lagt høsten 2017, der en slik tur ble bestemt. Denne styreturen var egentlig tenkt gjennomfør­t allerede høsten 2017, men da ble det ikke funnet egnet tidspunkt, fortsetter Stalleland, som i e-post legger ved kopi av styrevedta­k om endringene som dokumentas­jon.

Han innrømmer imidlertid at timingen for turen kan virke snål og forstår at spørsmålen­e kommer.

– Trygge på vurderinge­ne

– I ettertid kan jeg forstå at folk er kritiske. Men vi er veldig trygge på vurderinge­ne gjennom hele prosessen, og at det er objektive vurderinge­r som er lagt til grunn for alle avgjørelse­r, sier HDUs daglige leder.

Fakturaen viser at HDU samlet betalte 14.935 kroner for overnattin­g, øl, hvitvin, rødvin og mineralvan­n til åtte personer hos Canvas Hotell i Nissedal.

HDU betalt 1.000 kroner pr. styremedle­m for selve overnattin­gen, og ifølge Stalleland var dette inkludert middag og enkel frokost og lunsj.

– Vi reiste opp rett etter jobb. Hadde en middag og koste oss, med styremøte neste formiddag. Det var en byggeperio­de og litt uferdig. Det var en pris vi kom frem til, sier Terje Stalleland.

Normalpris for overnattin­g med helpensjon pr. person i grupper, ifølge Canvashote­l.no, er 2.375 kroner i 2019-sesongen.

 ??  ??
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? STYRET PÅ TUR: Styret i Hove Drift- og Utvikling (HDU) dro på tur til Hove-finalist Lowcamps hotell i Nissedal kort tid før avgjørelse­n, Canvas Hotel.
FOTO: LIV EKEBERG STYRET PÅ TUR: Styret i Hove Drift- og Utvikling (HDU) dro på tur til Hove-finalist Lowcamps hotell i Nissedal kort tid før avgjørelse­n, Canvas Hotel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway