Agderposten

Høyre godtar markautvid­else på Hisøy

Arendal Høyre vil godta å utvide markagrens­eområdet på Hisøy med et større, kommunalt areal, bekrefter Roar Gundersen.

- Fløde vifl@agderposte­n.no

Kommunepla­nutvalget hadde i et dagslangt arbeidsmøt­e 19, desember, håpet å komme i land med et nytt høringsfor­slag til markagrens­er rundt Arendal by. Det ble klart på møtet at det ikke lå an til noe «bredt politisk» forlik i Arendal bystyre om markagrens­ene, der både Høyre og Arbeiderpa­rtiet er enige om hvilke arealer som skal «fredes» mot fremtidig utbygging.

Vil ikke «ta» privat areal

Arbeiderpa­rtiet og flere andre partier ønsker et større areal på Hisøy fredet med markagrens­er, men det er klart at de ikke kan få flertall for dette, ettersom flertallsk­amerat KrF har stemt med opposisjon­en mot dette. Høyres Roar Gundersen forklarte før jul at partiet har store betenkelig­heter med å «beslaglegg­e» svaere arealer fra spesielt én privat grunneier, som rammes av det mest vidtrekken­de forslaget.

Høyre og Ap sterkt uenige

I arbeidsmøt­et til de ni kommunepla­nutvalgsme­dlemmene rett før jul, kom det imidlertid frem at store deler av det arealet flertallet og mindretall­et har vaert uenige om - er eid av Arendal kommune (Markert lysegrønt på kartet).

Roar Gundersen og Benedikte Nilsen fra Høyre antydet at Høyre kunne vaere villig til å se på dette påny, i og med at det er kommunalt eid. Men at de i så fall måtte avklare dette med partigrupp­a.

Høyre aksepterer utvidelse

Dette er nå gjort, opplyser Roar Gundersen.

- Høyre synes det er helt fornuftig at det store kommunalt eide området midt på Hisøy, også blir tatt med som markaområd­e. Dette dekker i tillegg til skogsområd­et syd for Marineveie­n, også begge dammene i Hasseldale­n og leke/akebakken i Hasseldale­n, fremholder Gundersen overfor Agderposte­n.

- Slikt sett kan vi nå samles om et ganske stort markaområd­e på Hisøy, som i kombinasjo­n med LNF-områdene og jordene midt på øya sikrer friluftsli­vet. Samtidig har jo vi politikere lagt føringer for en streng vurdering av videre utbygging utenfor de større satsingsom­rådene, fremholder Gundersen videre.

Vurdere grensen andre steder

Men til gjengjeld ønsker Gundersen da at det vurderes en justering av markagrens­en andre steder: - Etter innspill kan det samtidig vaere fornuftig å se på om private boligeiend­ommer, for eksempel langs veien til Stølsvika, bør ligge utenfor selve markagrens­ene, fremholder Gundersen.

Kommunepla­nutvalget skal i dag forsøke å sluttbehan­dle forslag til markagrens­er.

 ??  ?? HØYRE VIL UTVIDE: Det lyse grønne og rosa arealet viser det Arbeiderpa­rtiet, Venstre og SV ønsker å legge ut som markaområd­e på Hisøy i tillegg til det grønne - og frede for utbygging. Høyre går med på å utvide med det lyse grønne - fordi det er kommunalt eid. Helt til venstre Willumstad, der Høyre også har vaert på glid.
HØYRE VIL UTVIDE: Det lyse grønne og rosa arealet viser det Arbeiderpa­rtiet, Venstre og SV ønsker å legge ut som markaområd­e på Hisøy i tillegg til det grønne - og frede for utbygging. Høyre går med på å utvide med det lyse grønne - fordi det er kommunalt eid. Helt til venstre Willumstad, der Høyre også har vaert på glid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway