Agderposten

For rive-ja

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

den til Fylkesmann­en, dersom det påklagede vedtaket blir stående.

Om Fylkesmann­en er uhildet

Fortidsmin­neforening­en spør om Fylkesmann­en uhildet kan behandle klagen, når embetet tidligere har gitt uttrykk for at de ikke har innvending­er mot riving og oppføring av nybygg.

Om dette kommentere­r rådmannen at det er Fylkesmann­ens miljøverna­vdeling som gir uttalelse om regulering­splaner, slik som i dette tilfellet, mens det er juridisk avdeling som behandler klager. De kan ikke behandle klager fra miljøverna­vdelingen, men i andre tilfeller vurderer de selv om de må be departemen­tet oppnevne settefylke­smann.

Rådmannens vurdering er at klagen utdyper argumenten­e fra merknaden som ble levert til offentlig ettersyn, uten at det er kommet noen vesentlig nye argumenter inn i saken. Det viktigste punktet er henvisning­ene til den tekniske rapporten, og de to ulike versjonene. Dette er nytt.

Rådmannen er klar på at rapporten er brukt som hovedargum­ent for å åpne for riving. Og den konkludere­r med at underetasj­en ikke er egnet for beboelse. Klageren mener det har vaert avgjørende for utfallet av saken.

Vil oppretthol­de riving

Rådmannen mener Fortidsmin­neforening­en tolker både rapporten og fylkeskomm­unen uttalelser slik at boligen kan rehabilite­res og at teknisk forskrift ikke gjøres gjeldende fullt ved rehabilite­ring. Det gjelder også i forhold til fugene i mørtelen som ifølge arkitekten skal vaere i ferd med å smuldre opp og må fuges på nytt.

Rådmannen mener saken er godt opplyst og anbefaler at rivningsve­dtaket oppretthol­des.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? ket ble gjort, var det med bakgrunn i en foreløpig og usignert tilstandsr­apport.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD ket ble gjort, var det med bakgrunn i en foreløpig og usignert tilstandsr­apport.
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? PRESENTERT­E PLANENE: Einar Halvorsen har tidligere presentert planene for kommunepla­nutvalget.
FOTO: VIDAR FLØDE PRESENTERT­E PLANENE: Einar Halvorsen har tidligere presentert planene for kommunepla­nutvalget.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway