Agderposten

– Vil ikke kunne se forskjell

Einar Halvorsen som bistår huseier Ole G. Ottersland, sier at planen nå er i tett samarbeid med kommunen å utarbeide en byggesøkna­d på en bolig som knapt vil skille seg fra den som står der nå.

-

Halvorsen er helt klar på at dagens bygning fra 1865 ikke kan bevares og ikke kan benyttes som bolig i forhold til dagens krav.

– Det er helt naturlig at en ønsker en bolig uten sopp og fukt når en skal rehabilite­re. Muligheten­e for en drenering rundt kjelleren som ligger på fjell er vanskelige. Pigging langs muren kan få de porøse teglsteine­ne til å smuldre opp. Skal dette løses må huset tas ned stein for stein, mener Halvorsen.

Han sier at dersom bystyrets vedtak om å tillate riving blir stående, vil utbygger komme tilbake til bystyret med en byggesøkna­d.

– Den vil basere seg på de signalene som ble gitt under behandling­en, og den vil bli utarbeidet i tett samarbeid med kommunen og fylkeskomm­unen kulturminn­eseksjon, sier den tidligere ordføreren.

– Det som tidligere er presentert er kun idéskisser. Når det skal utarbeides byggetegni­nger vil det bli så naert opp til originalen at det ikke blir mulig å se forskjell. Vinduer, utforming, bygningens fotavtrykk, alt blir likt, sier Einar Halvorsen

Einar Krafft Myhren var blant mindretall­et som stemte mot å tillate riving. Han mener Fortidsmin­neforening­en har mange vektige argumenter­er i sin klage.

Han er ikke overrasket over at rådmannen anbefaler å oppretthol­de vedtaket. At rivevedtak­et ble fattet blant annet på bakgrunn av et utkast til rapport og ikke endelig rapport, mener han nok er overrasken­de for flere. Hvor stor betydning det har hatt, synes han er vanskelig å vurdere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway