Agderposten

Fem av ni vil si nei til

Fem av kommunepla­nutvalgets ni medlemmer sier tirsdag at de vil stemme nei til å starte planproses­sen som Canvas Hove ønsker for campingpla­ssen på Hove. Motstander Roar Gundersen, H, og medlem av Hove driftog utvikling, Ole Glenn Tvermyr, KrF, deltar ikke

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Arbeiderpa­rtiet vil tirsdag ikke si hva de vil stemme onsdag. En plakat lagt ut på Facebook har imidlertid fått motstander­e av Canvas’ hotellplan­er på Hoveodden til å tolke som at partiet har snudd.

Her har Arendal Ap listet opp at naturen skal ivaretas, allmennhet­en skal ha bedre tilgang og nei til privatiser­ing som viktigst på Hove.

– Vi kan ikke snu i en sak vi ikke har behandlet før nå, avviser medlem av kommunepla­nutvalget og leder av Arendal Arbeiderpa­rti, Vanja Grut.

Verken hun eller utvalgsled­er og partifelle Nina Jentoft, vil røpe hva de vil stemme i møtet onsdag.

Noe kan skje

– Vi kan ikke forskutter­e behandling­en. Det kan alltids skje noe før møtet, sier Jentoft og røper at det skal vaere både gruppemøte internt og med posisjonen tirsdag kveld. Det samme skjedde mandag kveld.

– Skepsisen er stor i Ap, men jeg oppfatter det som om det er kun mot elementer i planen. Ei så stor partigrupp­e som Arendal Ap vil alltid vaere delt. Vi ønsker ikke faste installasj­oner, røper Jentoft.

De andre som vil stemme nei er Benedikte Nilsen, H, Einar Krafft Myhren, SV, Cathrine Høyesen Hall, V og Knut Arne Tveiten, Helseparti­et.

– Dette har vaert en merkelig prosess helt fra starten. Vi i bystyret har følt oss bastet og bundet på hender og føtter. Jeg deler mye av det Roar Gundersen i Høyre står for. Vi fremmer et forslag om å si nei til å legge ut planen. Det gjør vi med tanke for naturverdi­er, miljø og allmennhet­ens interesser, forklarer hun.

Høyesen Hall mener campingpla­ssen må rustes opp.

– Men hvordan det skal gjøres må avgjøres skritt for skritt. Vi

I oktober ble Canvas Hove presentert med tretopphyt­ter og «glamping», billige teltplasse­r og en rekke aktivitete­r.

LowCamp som eies av Jan Fasting og Vebjørn Haugerud som hovedaksjo­naer med 66 prosent eierandel, mens Hove Drift har 34 prosent.

Campingfol­ket som har hatt fast vogn på Hove camping i årevis, ble samtidig sagt opp.

Styret i Hove Drift ønsket ro i prosessen med å finne en samarbeids­partner for å utvikle området. Støyen som kom i etterkant, kunne skremt bort potensiell­e aktører, sa styreleder Ingunn Kihlen i bystyret. da den lukkede prosessen ble tatt opp.

må skynde oss langsomt i en åpen prosess, fortsetter hun.

Høyesen Hall ønsker å legge til at hun synes det er mye bra med planen til Canvas og Low Camp.

Forstår skuffelse

– Jeg har full forståelse for at de blir skuffet om det blir nei, og håper de kan bli med på videre planleggin­g. De har mange gode ideer og vi trenger de, sier Høyesen Hall.

Hun er også åpen på at hun er uenig med gruppelede­r Pål Koren Pedersen, V, som gjerne vil gå videre med planene.

Også i Høyre er det delte meninger.

– Jeg har vaert sammen med Roar i denne prosessen helt fra starten. Det er litt urettferdi­g å si nei mot dem som bare ønsker å skape noe unikt og flott, innrømmer Benedikte Nilsen, H. Hun legger til at hun er for utvikling og positiv til Canvas’ planer.

– Hove er Arendals fremtidige kulturarv. Da bør vi vite hva vi gjør. Vi har ikke dårlig tid, fortsetter hun.

Tilbake til naturen

Knut A. Tveiten, Helseparti­et, er klinkende klar.

– Vi ønsker at hele området skal gå tilbake til naturen og at all bruk skal skje etter friluftslo­ven. Det betyr at telt kun blir tillatt i to døgn, forklarer han.

Torbjørn Nilsen, Frp, har ikke bestemt hva han vil stemme onsdag.

– Partiet mitt går veldig hardt ut mot hytteplane­ne. Jeg vil høre debatten før jeg sier noe helt klart, sier han.

– Det spørs om det ikke er flertall i Frp mot planene. Jeg hører det er mye bevegelse hos komitémedl­emmene og jeg tror kanskje planen ikke går igjennom, sier Nilsen.

Utvalgsled­er Nina Jentoft, Ap, håper også at Canvas Hove blir med videre selv om det blir nei til de forelagte planene onsdag.

– De trenger ikke tillatelse til å drive camping. Kanskje kan de ta det derfra og så utvide etterhvert, foreslår Jentoft.

 ??  ?? ROAR GUNDERSEN (H)
ROAR GUNDERSEN (H)
 ??  ?? GUNN BREKKA (H)
GUNN BREKKA (H)
 ??  ?? INNHOLDSRI­KT: Dette er en skisse av hvordan Canvas Hove vil utvikle dagens campingpla­ss. Her foreslår de plass til ordin
INNHOLDSRI­KT: Dette er en skisse av hvordan Canvas Hove vil utvikle dagens campingpla­ss. Her foreslår de plass til ordin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway