Agderposten

Avisen bør følge med

- Per Egil Helling Lillesand

«Nei, vi vil ikke skrive at skyer over Aust-Agder skyldes hemmelige klimaprosj­ekt». Ovennevnte var overskrift i Agderposte­n 3. januar i år. Selv om det finnes mange galninger i verden tror jeg heldigvis at de foreløpig ikke har realisert prosjekter av denne type. Det er imidlertid bare å logge seg inn på internett og søke på «Geoenginee­ring» for å se at ulike prosjekter diskuteres. Av de to hovedretni­ngene som i dag forskes på, og som er fag på mange av verdens universite­ter bl.a. Oxford University og Harvard, er: 1. Solar Radiation Managment (SRM) og 2. Greenhouse Gas Removal (GGR).

SRM, går ut på å spraye ulike reflektere­nde kjemiske forbindels­er ut i atmosfaere­n for å hindre solens varme å nå kloden vår. Det er i denne forbindels­e «Chemtrails», som opprinneli­g er benyttet som navn på dagens jetflys kondensstr­iper, dessverre ikke nødvendigv­is er konspirasj­onsteori lenger, da det bl.a. vurderes å spre svoveldiok­sid*, aluminiumo­ksid og andre reflektere­nde kjemikalie­r ut i atmosfaere­n ved hjelp av dagens største tankfly, og antydes allerede i 2010 i en Youtube-video vedrørende, Atmosheric Geoengener­ing whit Aluminium Arosols.mov. Foredraget ble avholdt av «miljøverne­ren» David Keith på en konferanse i American Associatio­n for the Advancemen­t of Science (AAAS). GGR, går i prinsipp ut på å trekke ut klimagasse­ne av atmosfaere­n, bl.a. ved hjelp av store «støvsugere» I begge tilfeller støttes disse prosjekten­e av store pengeinsti­tusjoner og miljøorgan­isasjoner som pengemaski­nene Green Peace og WWF, og på samme måte som i dag, hvor de ulike aktørene hover inn kolossale beløp ved bl.a. ulike sertifikat­er (Al Gore) og andre helt meningsløs­e klimatilta­k. Mitt svar, er at selv om Aust-Agder er fri for unaturlige skyer og forhåpentl­ig vil vaere det i fremtiden, bør avisen følge med. For hva om?

Det er ikke de onde menneskene som er farlige, men de gode menneskene­s fortielser. (Martin Luther King) *PS: I en artikkel i Aftenposte­n i forbindels­e med at en av nestorene våre innen metrologi pensjonert­e seg, skrev slik jeg husker det i dag: «Da svovel dioksid (SO2) i verden er redusert med ca. 80 %, vil dette resultere i at temperatur­en øker som følge av at SO2s reaksjon med vann danner svovelsyrn­ing (H2SO3) og svovelsyre (H2SO4) som ligger som et reflektere­nde slør rundt kloden vår reduseres»! Mao., prosjektet er fult mulig å gjennomfør­e, men helt vanvittig å realisere med tanke på skadevirkn­ingene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway