Agderposten

Ikke rettferdig – rammer den jevne mann og kvinne

Skatten er på ingen måte rettferdig! Hvis den hadde blitt betalt etter inntekt, som annen skatt gjør, hadde det vaert rettferdig.

- Solveig medlem Kristine Moen nr. 0002427044

Men syntes ikke på noen måte at det skal vaere eiendomssk­att i det hele tatt. Det kunne heller vaert litt forhøyning på alminnelig inntektssk­att, og dette kunne så vaert delt ut til kommunene. Dette skulle så komme alle innbyggern­e til gode. Ikke til store prosjekter som enkelte personer eller grupper bestemmer.

Det som ble skrevet (uten at jeg skal gjenta det) i Agderposte­n mandag 7. januar, – undertegne­t leder i Fagforbund­et (Roy Gyberg) er bare tull. Er selv medlem og kan ikke la dette gå upåaktet hen. Forskjelli­ge mennesker setter priser for forskjelli­ge boliger forskjelli­ge steder i landet. Dette kan ikke bli rettferdig. Noen har en bolig, noen har to, noen har hytte. Kanskje arvet etter foreldre, og hvis det blir stor takst på dette, har folk kanskje ikke mulighet til å beholde slike. Da går dette til mennesker med mange penger – Er dette rettferdig? Vet også om eksempler på at de med store dyre eiendommer ikke betaler noen ting. De vet som regel om smutthulle­ne, og hvis de får regning – bruker de bare advokater. Dessuten har folk med alminnelig­e huser betalt nok skatt på bolig fra før.

Det het seg at det lønnet seg å eie, ikke leie, men det er ikke så sikkert lenger. Når folk med lav inntekt, får denne skatten på toppen av alt annet, fører dette til frustrasjo­n og bekymringe­r for hvordan både nåtid og fremtid skal bli. Folk kan bli syke av det.

– Det snakkes så fint, med mange fine ord om hvordan ta vare på mennesker. Da spør vi: «Er det å gi dem nye bekymringe­r på toppen av alt». Det sies at folk skal bo lengst mulig hjemme. Hvordan henger dette sammen?

Redusert eiendomssk­att vil svekke kommunens økonomi, ble det skrevet. Ja vel, da må kommunene bruke mindre penger på ting som strengt talt ikke er nødvendig. Ikke sette seg i så stor gjeld at det går utover det nødvendige budsjett.

Det vil gå utover kommunale tjenester, er det skrevet. Gå ut over eldre og pleietreng­ende, barnehagep­lasser og ungdom, er det skrevet. Hvorfor trekke frem akkurat dette. Det er ikke bare dette som er kommunenes utgifter. En kommune har andre utgifter som sikkert kunne vaert redusert.

Det er skrevet at eiendomssk­att kan vaere sosial og grønn. Ikke er den sosial og ikke er den grønn. Det må vaere grønn misunnelse. Hva betaler naboen i forhold til meg?

Urettferdi­g og usosial og kun til ergrelse. Det er eiendomssk­atten! (Skammelig å skrive noe slikt og underskriv­e med Fagforbund­et Agder.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway