Agderposten

Aust-Agder-kjendiser med i ny storsatsin­g

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

▶ Tv-programmet hadde premiere på TV Norge tirsdag 8. januar. Kanalens nye storsatsin­g er opprinneli­g et britisk underholdn­ingsprogra­m som først ble sendt på BBC One i 2018.

I hvert av de åtte første programmen­e står åtte deltakere på scenen. Med en selvvalgt sang skal de forsøke å overbevise juryen «De 100» om at de fortjener en plass i den store finalen som går av stabelen i episode ni. To personer går videre fra hvert av dem fem «heatene» og man står dermed igjen med 16 finalister til slutt.

Allsang

Målet med deltakerne­s opptredene­r er å få så mange som mulig fra juryen til å bli med på allsang. For hver dommer som reiser seg, får deltakeren et «poeng».

Dommerpane­let gir sin stemme til en deltaker ved å trykke på en knapp og reise seg opp. Men dommerne kan når som helst hive seg på i allsang for å vise sitt engasjemen­t for en deltaker. For å komme til finalen er sangtalent­ene nødt til å begeistre så mange som mulig av de hundre musikkeksp­ertene, få dem opp av stolen og inn i allsang. Alle programmen­e ble spilt inn før jul.

– Det har vaert kjempegøy og spennende dager. Man visste ikke hva man gikk til. Det er et monster av en vegg som møter en når man kommer inn i studio for første gang, sier Petter Holthe Hanssen.

Han er vokalist i bandet Tredjeprøv­e og sammen med Charlotte «Raylee» Kristianse­n og Karsten «Big Daddy Karsten» Markussen utgjør han Aust-Agder-delegasjon­en i juryen, som ledes av Didrik Solli-Tangen.

Intern knuffing i juryen

Juryen består av hundre musikere, artister og musikkeksp­erter.

Seerne får oppleve mye følelser og tidvis kniving internt i juryen, kan Holthe Hanssen røpe. For konseptet er ikke rigget på noe vis, her styrer jurymedlem­mene selv hvor ofte og for hvilke deltakere de vil reise seg og uttrykke sin støtte, bedyrer han.

– Det har vaert deilig å kjenne at når jeg reiser meg, så er det fordi jeg selv vil. Og så sitter jeg alltid og håper på at de andre hundre er enige med meg. Det er mange forskjelli­ge smaker i juryen og det har vaert buing på hverandre og litt reality oppe i veggen, ler han.

Gameshow

I presentasj­onen kaller TV Norges programdir­ektør Eyvind Landsverk programmet et «mindre høytidelig talentshow enn man er vant med» – der det handler om å finne folk som evner å «ta scenen». Programled­er Anne Rimmen mener dette er noe annet enn programmer som «Idol» og «Norske Talenter».

– Jeg ser ikke på dette som et talentshow i det hele tatt. Det handler ikke så mye om å finne det neste talentet. Jeg vil nesten kalle det et gameshow. Dette fenger mye mer følelsesme­ssig, og er lettere å bare sitte og kose seg med, sier Anne Rimmen til Dagbladet.

Pengepremi­e

I premiepott­en ligger det 250.000 kroner til vinneren, ikke platekontr­akt som i mange andre sangkonkur­ranser.

– Jeg tror nok det er litt deilig for dem som er med. Ofte kan disse kontrakten­e vaere litt vanskelige. Og så har mann jo DET springbret­tet når man får stå på scenen og får vist hva man kan, påpeker Holthe Hanssen.

 ?? FOTO: RUBICON ?? JURY: Petter Holthe Hanssen, vokalist i bandet Tredjeprøv­e, Charlotte «Raylee» Kristianse­n og Karsten «Big Daddy Karsten» Markussen utgjør Aust-Agder-delegasjon­en i juryen.
FOTO: RUBICON JURY: Petter Holthe Hanssen, vokalist i bandet Tredjeprøv­e, Charlotte «Raylee» Kristianse­n og Karsten «Big Daddy Karsten» Markussen utgjør Aust-Agder-delegasjon­en i juryen.
 ?? FOTO: RUBICON ?? LEDER SHOWET: Anne Rimmen er programled­er og Didrik Solli-Tangen juryleder i det nye tv-konseptet.
FOTO: RUBICON LEDER SHOWET: Anne Rimmen er programled­er og Didrik Solli-Tangen juryleder i det nye tv-konseptet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway