Agderposten

Blir ny toppleder i stort Telenor-firma

Lars Erik Lunøe er ny toppleder i Telenor Maritime. Et lokalt gründersel­skap som skaffer mobil- og internett til 30 millioner mennesker på 400 skip – fra en bakgate i Arendal.

- Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

Lars Erik Lunøe gleder seg til å begynne som daglig leder den 1. februar.

– Jeg er stolt av at Telenor Maritime AS er fra Arendal. Det er et kjempespen­nende selskap som ligger et hestehode foran alle andre. De løsningene selskapet leverer er en forutsetni­ng for det grønne skiftet på sjøen, og jeg ønsker å vaere en del av fremtiden, svarer han når Agderposte­n spør hvorfor han ville ha denne jobben.

Kan styres fra land

Telenor Maritime ligger i Nygata, og har spesialise­rt seg på global kommunikas­jon til sjøs. Opprinneli­g betød det mobildekni­ng for sjøfolk og passasjere­r, men det har utviklet seg til WiFi, internett og dataoverfø­ring etter hvert.

Når Lars Erik Lunøe snakker om miljø og et grønt skifte, bruker han en fjernstyrt undervanns­robot (ROV) som eksempel: Før måtte den opereres fra en – som regel dieseldrev­et – farkost som lå rett over den. I dag kan roboten styres fra et kontor på land, takket vaere teknologi Telenor Maritime har utviklet.

– Vi har ledet utviklinge­n for sikker kommunikas­jon til sjøs siden 2004, og betjener nå mer enn 100 rederier, 30 millioner passasjere­r og mannskaper på mer enn 400 skip, forteller Knut Fjellheim.

Han er en av de opprinneli­ge gründerne, og har fungert som daglig leder fra den forrige toppledere­n Frode Støldal gikk på dagen 19. september i fjor.

I Arendal for å bli

Fjellheim er veldig glad for at selskapet nå har rekruttert en flink fyr fra Arendal.

– Vi er superhappy for å ha fått en mann fra Arendal. Det styrker vår forankring lokalt, og er et signal til resten av organisasj­onen om at Telenor ønsker at vi utvikler oss her vi er. Vi er i Arendal for å bli – selv om 90 prosent av markedet vårt er globalt, sier han.

Lars Erik Lunøe er per i dag direktør for Survitec Fire Solutions og Maritime Protection AS. Begge selskapene er knyttet til brann- og eksplosjon­ssikring til sjøs. Han har jobbet på TeamTec i Tvedestran­d, Aetat i Arendal, for Nato i Italia og Belgia, i det norske luftforsva­ret og i marinen. Etter Arendal gymnas tok han utdanning i økonomi og ledelse på Luftkrigss­kolen og finans på Handelshøy­skolen BI.

Vil bli først på 5G

– Jeg har mistet litt dialekt etter 20 år utenfor Arendal, smiler den nye Telenor-direktøren.

Men han flyttet hjem til Arendal med familien for 15 år siden.

– Hvordan vil du utvikle Telenor Maritime?

– Det er litt tidlig å si. Men vi er en av de få som leverer 4G til sjøs i dag, og vi skal vaere først med 5G. Og vi kommer helt sikkert til å ansette flere kloke hoder, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ VEI INN: Lars Erik Lunøe begynner som ny direktør i Telenor Maritime i Nygata i Arendal 1. februar.
PÅ VEI INN: Lars Erik Lunøe begynner som ny direktør i Telenor Maritime i Nygata i Arendal 1. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway