Agderposten

Sekunder fra ny pallplass

Marte Olsbu Røiseland var bare 3,1 sekunder unna et nytt palløp. Italienske Lisa Vittozzi vant torsdagens verdenscup­sprint i tyske Oberhof.

-

Det ble Lisa Vittozzis første verdenscup­seier. Franske Anaïs Chevalier tok annenplass­en, 5,3 sekunder bak.

Røiseland endte på den sure fjerdeplas­sen, men hun hadde bare 3,1 sekunder opp til svenske Hanna Öberg.

Kontroller­t

Marte Olsbu Røiseland hadde en kontroller­t åpning og var feilfri på standsplas­s på liggende skyting, men brukte litt lang tid på å få ned blinkene. Hun var 14,8 sekunder bak ledende Vittozzi.

På stående skyting luktet Røiseland sin tredje verdenscup­seier, men Frolandslø­peren måte tåle en tur i strafferun­den etter å ha bommet på sitt siste skudd. Hun gikk ut 30 sekunder bak Vittozzi ut fra skytingen, men i mål skilte det bare 18,1 sekunder mellom de to. Den norske løperen var desidert rasket på sisterunde­n.

På et senere startnumme­r kom svenske Öberg og skjøt feilfritt. Hun gikk ut i god avstanden til den norske løperen, men tapte også stort på sisterunde­n, men ikke nok til å se seg slått.

Opptur

Ingrid L. Tandrevold fikk en liten opptur med å bli nest beste norske løper med med sin 14.-plass. Hun hadde en strafferun­de etter liggende skyting, men banket ned alle blinkene sine på stående.

Hun endte 49,1 sekunder bak vinneren i mål.

Tiril Eckhoff åpnet som vanlig bra, men var ikke blant de aller raskeste inn til første skyting. Der pådro hun seg en bom på det siste skuddet. På stående skyting måtte hun ut i to runder strafferun­der. Hun var il slutt 1.27,8 minutter bak vinneren i mål på 33.-plass.

Karoline O. Knotten ble nummer 50 – 1.59,5 (1–1) bak, mens Thekla Brun-Lie endte på 58.-plass.

Emilie Å. Kalkenberg skjøt en bom på hver av skytingene og endte 2.14,3 minutter bak. Hun var en plassering unna å komme blant de 60 som får gå lørdagens jaktstart. (©NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BRA, MEN INGEN PALL: Marte Olsbu Røiseland leverte en ny solid sprint i tyske Oberhof torsdag.
FOTO: NTB SCANPIX BRA, MEN INGEN PALL: Marte Olsbu Røiseland leverte en ny solid sprint i tyske Oberhof torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway