Agderposten

Porsche-senteret flagges ut fra Arendal

Porsche Center Sør vraker Stoa og satser på bedre salg i Kristiansa­nd.

- Øystein Bjerkestra­nd oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no

Det er selskapet Hedin Performanc­e Cars (tidligere Bavaria) som har bestemt seg for å satse i Kristiansa­nd fremfor Arendal, skriver det i en pressemeld­ing.

Flyttingen skjer nesten seks år etter at Stig Kvade startet Porsche Center på Stoa. Fram til nå har man delt lokaler med BMW-forhandler Bavaria. Planen er at det nye Porsche-senteret i Sørlandspa­rken skal åpne i første halvdel av innevaeren­de år.

Daglig leder i Porsche Center Sør, Terje Fjogstad, forklarer flyttingen på følgende måte:

– Vi føler vel at hovedstade­n på Sørlandet er Kristiansa­nd. Nedslagsfe­ltet blir mye større for en bilbutikk i Kristiansa­nd kontra Arendal.

– Har det vaert dårlig salg på Stoa?

– Nei, men vi har drevet en meget liten butikk på 400 kvadratmet­er. Nå skal vi overta lokaler på 1800 kvadratmet­er. Det blir en helt annen satsing, og da er det viktig at vi etablerer oss der kundene ønsker vi skal vaere, forteller Fjogstad.

Jarl Richard Dalen i Bavaria Arendal forteller at flyttingen har vaert planlagt lenge, og at han ser på det som utelukkend­e positivt for BMW-forretning­en.

– Vi har ikke andre planer enn at vi får større kapasitet og mer tilgjengel­ig arealflate. Verkstedet blir som før, men vi får litt mer utstilling­splass. Det blir ikke store endringer. Dette er bare positivt for oss som nå kan fokusere på BMW. Vi ønsker Porsche lykke til, men oss selv mer lykke til, ler Dalen. ▶

 ??  ?? BAVARIABYG­GET PÅ STOA: Porsche Center Sør flytter til Kristiansa­nd.
BAVARIABYG­GET PÅ STOA: Porsche Center Sør flytter til Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway