Agderposten

E, skal sannheten ha kommet for dagen

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

NAV at han ikke bodde sammen med N.N og ved å oppgi uriktig adresse til folkeregis­teret».

Ifølge tiltalen skjedde bedragerie­t de to står tiltalt for over en treårsperi­ode fra 2013 til 2016.

Mamma og pappa i fengsel På grunn av den påståtte beløpet – som skal vaere på over 300.000 kroner, beskriver politiet bedragerie­t som grovt med en strafferam­me på inntil tre års fengsel.

Med så store summer blir det i de aller fleste tilfellene reagert med ubetinget fengsel.

Blir de to dømt etter straffelov­ens paragraf 270 som lyder på grovt bedrageri, må de av hensyn til barnet derfor bytte på å sitte i fengsel.

Ulike kontrollme­toder Hvilken form for dyneløftin­g Nav og politiet benyttet i denne saken, kommer ikke frem av tiltalen som er signert statsadvok­at Håvard Ryengen.

Men fra tidligere saker kjenner Agderposte­n til at man blant annet sjekker post og telefon.

Det er også mulig å komme på uventet hjemmebesø­k der ulike funn av klaer og gjenstand kan danne et sterkt inntrykk av at folk som ifølge offentlige registre er separerte eller skilte i realiteten bor under samme tak.

Straffesak­en mot de to kommer opp for Aust-Agder tingrett senere i vinter.

 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ON SHUTTERSTO­CK ?? TILTALT: Politiet har tiltalt et foreldrepa­r fra Arendal for grov trygdesvin­del etter en dyneløftin­g som kan koste paret 300.000 kroner.
FOTO: ILLUSTRASJ­ON SHUTTERSTO­CK TILTALT: Politiet har tiltalt et foreldrepa­r fra Arendal for grov trygdesvin­del etter en dyneløftin­g som kan koste paret 300.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway